αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Τα χρήματα δεν σε αλλάζουν. Αυτή είναι η μεγαλύτερη παρανόηση», λέει ο δισεκατομμυριούχος Mark Cuban

«Τα χρήματα δεν σε αλλάζουν. Αυτή είναι η μεγαλύτερη παρανόηση», λέει ο δισεκατομμυριούχος Mark Cuban

Για τον Mark Cuban έχουμε μιλήσει πολλές φορές εδώ στο It’s Possible. Ξεκίνησε από το μηδέν. Και πλέον είναι δισεκατομμυριούχος. Aυτός και οι συνιδρυτές του πούλησαν το Broadcast.com στην Yahoo για 5,7 δισεκατομμύρια δολάρια το 1999. Σήμερα, ο 61χρονος έχει μία περιουσία που φτάνει στα περίπου 4,3 δισεκατομμύρια δολάρια. Είναι πετυχημένος επιχειρηματίας και επενδυτής.

Ωστόσο, όπως είπε ο ίδιος σε podcast το 2020, τα χρήματα δεν αλλάζουν απαραίτητα έναν άνθρωπο. Σύμφωνα με τον Cuban, η μεγαλύτερη παρανόηση σχετικά με το να γίνεις και να παραμείνεις σούπερ πλούσιος, είναι ότι τα χρήματα αυτόματα σε αλλάζουν σε μεγάλο βαθμό.

«Όλοι νομίζουν ότι τα χρήματα σε αλλάζουν. Και μπορoύν, από πολλές απόψεις, αλλά δεν είναι απαραίτητο» τόνισε.

Πριν ο Cuban χτίσει την περιουσία του, βίωσε πώς είναι να είσαι πραγματικά οικονομικά πιεσμένος, στα 20 του χρόνια. Δεν είχε αρκετά χρήματα για να ανοίξει έναν τραπεζικό λογαριασμό και μοιραζόταν ένα διαμέρισμα τριών υπνοδωματίων, 600 δολαρίων το μήνα, με άλλα πέντε άτομα, που κοιμόταν είτε στο πάτωμα είτε στον καναπέ. Αλλά ήταν ακόμα χαρούμενος: «Ακόμα και τότε που κοιμόμουν στο πάτωμα, διασκέδαζα, έκανα παρέα με τους φίλους μου. Και αυτοί οι τύποι είναι ακόμα οι φίλοι μου τώρα», λέει.

Ωστόσο, για να ανακαλύψουμε πώς να διαχειριστούμε τις σχέσεις αφού γίνουμε πραγματικά πλούσιοι, χρειαζόμαστε λίγο χρόνο, είπε. «Το πιο δύσκολο κομμάτι, πραγματικά, είναι το να συναναστρέφεσαι με τους φίλους, όταν συμβαίνει για πρώτη φορά, γιατί είναι εκείνοι που δεν είναι σίγουροι αν θα είσαι το ίδιο άτομο, και πώς θα φερθείς. Θα πληρώνεις πάντα τον λογαριασμό ή μόνο μερικές φορές;» τονίζει ο Cuban.

«Είναι κάτι σαν μια περίοδος προσαρμογής, αλλά οι αληθινοί φίλοι σας παραμένουν αληθινοί φίλοι σας».

Φυσικά, το να βγάζεις πολλά χρήματα, ειδικά όταν ξεκινάς με τόσο λίγα, αναπόφευκτα θα αλλάξει κάποια πράγματα, είπε ο Cuban. Τα χρήματα του έχουν επιτρέψει να έχει περισσότερη ηρεμία και ευελιξία, για παράδειγμα. «Είμαι τυχερός γιατί δεν χρειάζεται να αγχώνομαι για τους λογαριασμούς, δεν χρειάζεται να ανησυχώ αν θα μου κόψουν ξανά το ρεύμα και τέτοια πράγματα, για τα οποία έπρεπε να ανησυχώ στο παρελθόν». είπε και συμπλήρωσε: «Δεν χρειάζεται να ανησυχώ για τα χρήματα και μπορώ να ορίσω το δικό μου πρόγραμμα».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × three =