αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑO Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων αποκάλυψε τη λίστα με τα σούπερ μάρκετ που έχουν κρούσματα- Αιχμές και για απόκρυψη κρουσμάτων

O Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων αποκάλυψε τη λίστα με τα σούπερ μάρκετ που έχουν κρούσματα- Αιχμές και για απόκρυψη κρουσμάτων

Τον χάρτη των κρουσμάτων κορωνοϊού στα σούπερ μάρκετ παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων. Πρόκειται, όπως είπαν οι εκπρόσωποι του Συλλόγου, για τα κρούσματα που έχουν καταφέρει να επιβεβαιώσουν, καθώς οι επιχειρήσεις προσπαθούν με κάθε τρόπο να τα κρύψουν.

Η λίστα με τα κρούσματα

Σύμφωνα με τον Μιλτιάδη Κρητικό, μέλος της Διοίκησης του Συλλόγου και εργαζόμενο στον «Σκλαβενίτη»: «Όλη αυτή η θολή κατάσταση έχει οδηγήσει στη σημερινή εικόνα να μετράμε δεκάδες κρούσματα σε super market, ενδεχομένως σε πολλαπλάσια καθώς ούτε μαζικά τεστ γίνονται ούτε η πραγματική εικόνα δίνεται, σε χώρους που είναι ο πιο πολυσύχναστοι πλέον για κάθε εργατική-λαική οικογένεια.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα των τελευταίων μόνο ημερών και χωρίς φυσικά όλα να γίνονται γνωστά, είναι:

  • ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ: Άλιμος 11 κρούσματα, Μαρούσι – Avenue 5,  Γαλάτσι (Ελευθερίου Βενιζελου) 6,  Καισαριανής 3, Ν. Σμύρνη 3., Χαλκηδόνα 7,  Σεβαστουπόλεως 7, Κεντρικά (μόνο σε ένα τμήμα) 2,
  • ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: στο Μαρούσι 3, Σταμάτα 4, Λαμπρινή 3, Βριλήσσια, Μελίσσια 1, Πατήσια 11, Παγκράτι 1(Σπύρου Μερκούρη), και σε άλλα καταστήματα με την εργοδοσία να μην διαψεύδει άλλα και μην επιβεβαιώνει την ύπαρξη κρουσμάτων! Να φτάνει στο σημείο να λέει σε εκπροσώπους του σωματείου «δεν φταίμε εμείς αν πάνε στις πλατείες και κολλάνε»
  • Mασούτης Αγ. Παρασκευής, τουλάχιστον 4 κρούσματα
  • My Market: Ν. Σμύρνη 1, Αγ. Παρασκευή 1
  • Γαλαξίας: Μενίδι 2 κρούσματα με τους συναδέλφους να μας καταγγέλλουν ότι κρούσματα υπάρχουν και σε άλλα καταστήματα άλλα δεν τα λένε.
  • ΑΝΕΔΗΚ ΚΡΗΤΙΚΟΣ – αποθήκες 7 κρούσματα.
  • LIDL Περιστέρι (Τζον Κένεντι), Περιστέρι (Κηφισού), Αμπελόκηποι, Ελαιώνας, Ελληνικό, Πατήσια 1 κρούσμα

Ατομικά τεστ

Έχει μεγάλη αξία και θέλουμε να επισημανθεί το εξής: Υπάρχουν εργαζόμενοι από όλες τις επιχειρήσεις που αναφέρθηκαν αλλά και από επιχειρήσεις που δεν αναφέρθηκαν που έκαναν το τεστ ατομικά, με δικά τους έξοδα και βγήκε θετικό. Αυτός ο κόσμος που δεν είναι 1-2 μας ζήτησε να ειπωθεί το συγκεκριμένο ως γεγονός αλλά να μην καταγράφει το κατάστημα γιατί φοβούνται ότι θα φωτογραφηθούν από τις επιχειρήσεις.

Το παραπάνω αίτημα των συναδέλφων το σεβόμαστε αλλά παράλληλα μας οργίζει διότι αποτυπώνεται η ανοιχτή τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς. Και μέσα από αυτή τη συνέντευξη λέμε ότι δεν θα το αφήσουμε έτσι. Όπως δεν αφήσαμε να περάσει η πρακτική των επιχειρήσεων που καλούσαν τους εργαζόμενους να υπογράψουν χαρτί που το αποτέλεσμα του τεστ θα πήγαινε απευθείας στην επιχείρηση», αναφέρει ο Σύλλογος.

Από τη Θεσσαλονίκη που βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα της πανδημίας, συνάδελφοι μέσω των σωματείων τους επικοινώνησαν μαζί μας και μας ζήτησαν να πούμε τα πιο εξόφθαλμα στοιχεία.

Στον Σκλαβενίτη υπάρχουν 70 περίπου καταγεγραμμένα κρούσματα από τον Αύγουστο ως σήμερα. Έγινε προσπάθεια για απόκρυψη σε πολλές περιπτώσεις. Με τις παρεμβάσεις του επιχειρησιακού σωματείου Σκλαβενίτη Β. Ελλάδας έγιναν σε κάποια καταστήματα επαναλαμβανόμενα τεστ που απέδειξαν το προφανές..δηλαδή πως «κολλάει» και μεταξύ των τμημάτων στα σούπερ μάρκετ πχ 6 κρούσματα στο αεροδρόμιο Μακεδονία με διαφορά 3-4 ημερών το ένα από το άλλο, αλλά 6 πρόσφατα στον Βαρδάρη. Η εταιρεία κάνει rapid test και διώχνει από τη δουλειά μόνο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα και 1-2 εργαζόμενους από το τμήμα τους.

Στον Μασούτη έκλεισε κατάστημα στην Κατερίνη αλλά και στο Κέντρο της Θεσσαλονίκης λόγω πολλών κρουσμάτων.

Στα Lidl είχαμε τουλάχιστον 2 γνωστά κρούσματα στην αποθήκη σε έναν χώρο με πάρα πολλούς εργαζόμενους. Δεν πραγματοποιήθηκε ουσιαστική  απολύμανση στο χώρο ενώ παράλληλα αρνούνται την διενέργεια μαζικών τεστ. Όπου κάνουν τεστ οι εργαζόμενοι ατομικά, αρνούνται να τα καλύψουν. Κάνουν επίθεση στους εργαζόμενους που ζητούν να παρθούν μέτρα στο χώρο.

Στον ΑΒ υπάρχουν αυτές τις μέρες πάνω από 20 κρούσματα αλλά η εικόνα είναι πολύ χειρότερη. Χαρακτηριστικά σε κατάστημα έγινε απόκρυψη για μια βδομάδα επιβεβαιωμένου κρούσματος ενός νέου συναδέλφου. Στην καταγγελία του σωματείου η απάντηση ήταν πως με βάση τον ΕΟΔΥ ενημέρωση γίνεται μόνο στις «στενές επαφές» που όπως είπαμε παραπάνω στενές επαφές λογίζονται οι συνάδελφοι που δε φοράνε μάσκα και δεν τηρούν τα μέτρα προστασίας. Δηλαδή κοροϊδευόμαστε και τα συμπεράσματα δικά σας…».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 + 18 =