αρχικηΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΜέσα από αυτή την Ελληνική εφαρμογή μπορείς να βρεις σπίτι και συγκάτοικο για να μοιράσεις το ενοίκιο. Έχει και live chat

Μέσα από αυτή την Ελληνική εφαρμογή μπορείς να βρεις σπίτι και συγκάτοικο για να μοιράσεις το ενοίκιο. Έχει και live chat

Η ενοικίαση σπιτιού είναι μία δύσκολη διαδικασία τα τελευταία χρόνια. Σε πολλές περιοχές τα διαθέσιμα ακίνητα είναι περιορισμένα, η ζήτηση είναι μεγάλη, και κάπως έτσι οι τιμές… έχουν ανέβει πολύ. Τι θα έλεγες τώρα να βρεις το διαμέρισμα που θες μέσα από ένα app;

Αυτό κάνει η Nest. Μία Ελληνική real estate matching mobile εφαρμογή. Μέσα από αυτή μπορείς να βρεις το διαμέρισμα που σου ταιριάζει. Ενώ παράλληλα μπορείς να βρεις και συγκάτοικο έτσι ώστε να μοιραστεί το κόστος.

«Διαφοροποιούμαστε στο κομμάτι των συγκατοίκων, πιστοποιώντας τους χρήστες, λαμβάνοντας τις προτιμήσεις τους και προσφέροντας άμεση επικοινωνία μεταξύ αυτών που ενδιαφέρονται για το ίδιο ακίνητο. Αυτό διασφαλίζει ότι όλοι μπορούν να συνδεθούν με έναν συγκάτοικο ο οποίος όχι μόνο είναι συμβατός και αξιόπιστος, αλλά μοιράζεται και τις ίδιες προτιμήσεις στέγασης. Χρησιμοποιούμε επίσης machine learning αλγόριθμους ώστε να βελτιώσουμε τόσο την αναζήτηση όσο και τα αποτελέσματα της εφαρμογής, στοχεύοντας στο άμεσο μέλλον και στην χρήση της τεχνητής νοημοσύνης» σημειώνει ο ιδρυτής της εφαρμογής, Αντώνης Ζέρβας.

Ο ίδιος μιλά στο It’s Possible για το πως λειτουργεί το app, ενώ εξηγεί και το πως ξεκίνησαν όλα, από μια δική του… αναζήτηση στο Facebook.

Πως προέκυψε η ιδέα για την πλατφόρμα σας;

Η ιδέα για την εφαρμογή γεννήθηκε από κάποια προσωπική μου εμπειρία. Όταν στο παρελθόν έψαχνα διαμέρισμα για ενοικίαση, στράφηκα αρχικά σε γνωστές πλατφόρμες εύρεσης ακινήτων. Ωστόσο, γρήγορα συνειδητοποίησα ότι η εξασφάλιση ενός ποιοτικού διαμερίσματος, θα απαιτούσε να διαθέσω πάνω από το ήμισυ του μισθού μου. Λαμβάνοντας υπόψη και το αυξανόμενο κόστος ζωής, συνυπολογίζοντας δαπάνες όπως καύσιμα, μεταφορά και φαγητό, συνειδητοποίησα ότι ουσιαστικά θα εργαζόμουν μόνο για να καλύψω τα απολύτως απαραίτητα. Έχοντας λοιπόν επιρροές και από το εξωτερικό, άρχισα να εξετάζω την επιλογή να βρω έναν συγκάτοικο για να μοιραστώ μαζί του το βάρος του ενοικίου. Καθώς όλοι μου οι φίλοι μου είχαν ήδη εξασφαλισμένη διαμονή, ξεκίνησα την αναζήτηση μου στο Facebook ώστε να βρω έναν συμβατό συγκάτοικο. Αυτό αποδείχτηκε μεγάλη πρόκληση – το να βρω δηλαδή κάποιον, με τον οποίο όχι μόνο να ταιριάξω, να με εμπιστευτεί, αλλά και κυρίως να θέλει και ο ίδιος να νοικιάσει το σπίτι που πληρεί τις δικές μου προτιμήσεις και ανάγκες.

Με απλά λόγια, τι παρέχετε αυτή τη στιγμή;

Η Nest είναι μια προηγμένη real estate matching mobile εφαρμογή, η οποία δίνει τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε να ανακαλύψει τα ιδανικά για εκείνον διαμερίσματα στην Ελλάδα, είτε προτιμάει τη μοναχική διαμονή είτε ψάχνει έναν συγκάτοικο. Διαφοροποιούμαστε στο κομμάτι των συγκατοίκων, πιστοποιώντας τους χρήστες, λαμβάνοντας τις προτιμήσεις τους και προσφέροντας άμεση επικοινωνία μεταξύ αυτών που ενδιαφέρονται για το ίδιο ακίνητο. Αυτό διασφαλίζει ότι όλοι μπορούν να συνδεθούν με έναν συγκάτοικο ο οποίος όχι μόνο είναι συμβατός και αξιόπιστος, αλλά μοιράζεται και τις ίδιες προτιμήσεις στέγασης. Χρησιμοποιούμε επίσης machine learning αλγόριθμους ώστε να βελτιώσουμε τόσο την αναζήτηση όσο και τα αποτελέσματα της εφαρμογής, στοχεύοντας στο άμεσο μέλλον και στην χρήση της τεχνητής νοημοσύνης.

Τέλος, η άμεση επικοινωνία με μηνύματα μεταξύ του ατόμου που προσφέρει το ακίνητο και του ενδιαφερόμενου παρέχει εύκολη και ανεμπόδιστη επαφή των δύο μερών, προσφέροντας τη σιγουριά πως μπορούν τα μέρη να ανατρέξουν οι ίδιοι στη συνομιλία αν προκύψουν διαφωνίες, αποφεύγοντας έτσι και τις πιθανές παρερμηνείες.

Όπως λένε και αρκετοί άνθρωποι της αγοράς, η ενοικίαση/αγορά σπιτιού έχει γίνει ένα… δύσκολο σπορ. Τα διαθέσιμα ακίνητα είναι λίγα, και οι τιμές είναι συνήθως υψηλές. Μπορείτε να μας πείτε λίγο πιο αναλυτικά τι εικόνα έχετε εσείς τώρα που μιλάμε;

Συνήθως, η ενοικίαση ή αγορά ακινήτων επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες, όπως η περιοχή, η οικονομική κατάσταση της χώρας, η προσφορά και η ζήτηση. Σε πολλές αστικές περιοχές, τα διαθέσιμα ακίνητα είναι περιορισμένα και οι τιμές είναι υψηλές φυσικά λόγω της αυξημένης ζήτησης.

Παράλληλα, η οικονομική κατάσταση της χώρας, η αύξηση των επιτοκίων, όπως και του πληθωρισμού και η μειωμένη διαθεσιμότητα χρηματοδότησης επηρεάζει επιπροσθέτως τις τιμές και την προσιτότητα. Η αίσθησή μου, από την ανατροφοδότηση που λαμβάνουμε από τους χρήστες της nest, είναι πως τα διαθέσιμα αξιόλογα ακίνητα προς ενοικίαση είναι λίγα και οι τιμές τους, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, αρκετά υψηλές, κάνοντας έτσι την εύρεση στέγασης μια δύσκολη πίστα για τον κόσμο που μπορεί να διαθέσει μέχρι ένα συγκεκριμένο ποσό για αυτή του την ανάγκη.

Όπως αναφέρετε, δίνετε και την επιλογή της εύρεσης συγκατοίκου μέσα από το app σας. Κάτι που προφανώς μοιράζει και το κόστος του ενοικίου. Πως έχουν υποδεχτεί αυτήν την δυνατότητα οι χρήστες/ιες;

Αυτή τη στιγμή, n nest app είναι online και συνεχώς αναβαθμίζεται με νέες υπηρεσίες. Είμαστε μια ομάδα τεσσάρων ατόμων, εγώ, η Στελλίνα Πατελίδα, ο Νίκος Μενεξής και η Ελένη Βούλγαρη και όλοι έχουμε σαν προτεραιότητα μας να ακούμε τις ανάγκες των χρηστών και των μεσιτών και να βελτιωνόμαστε. Όραμα της nest είναι να αλλάξουμε το τοπίο της αγοράς συγκατοίκησης τόσο για την κατοικία όσο και για την επαγγελματική στέγη. Αυτή τη στιγμή έχει ανέβει ένας μεγάλος αριθμός ακινήτων στη βάση της εφαρμογής από μεσίτες, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα, ορισμένα από αυτά, να τα διαθέσουν στην αγορά για συγκατοίκηση. Οι χρήστες που έχουν χρησιμοποιήσει την εφαρμογή έχουν αγκαλιάσει την ιδέα του συγκατοίκου, όπως την προσφέρουμε, καθώς νιώθουν ασφάλεια που η εφαρμογή μας έχει πιστοποιημένους χρήστες, με αναλυτικό προφιλ, ενδιαφέροντα και επιθυμίες όσον αφορά την συγκατοίκηση, κάτι που θα τους βοηθούσε να επιλέξουν εύκολα τον επόμενο τους συγκάτοικο. Στη ίδια λογική εχουν αγκαλιάσει την εφαρμογή και οι ιδιοκτήτες, οι οποίοι παρέχουν τα ακίνητα τους για συγκατοίκηση, αυξάνοντας τις πιθανότητες να λαμβάνουν το ενοίκιο που τους ικανοποιεί και μειώνοντας το κίνδυνο αθέτησης πληρωμών.

Η ομάδα πίσω από το app: Αντώνης Ζέρβας, Ελένη Βούλγαρη, Νίκος Μενεξής και Στελλίνα Πατελίδα.

Με βάση τα στοιχεία σας, σε ποιες περιοχές βλέπετε να υπάρχει μεγαλύτερη κινητικότητα για ενοικίαση/αγορά σπιτιών ή ευκαιρίες αυτή την στιγμή;

Αυτή τη στιγμή, τα στοιχεία δείχνουν ότι οι πιο φιλικές περιοχές για αγορά, ως προς τον προϋπολογισμό, είναι τριγύρω από την «Αττική», κοντά στο κέντρο της Αθήνας, όπως επίσης τα Πατήσια, το Κερατσίνι και ο Κολωνός. Όσον αφορά τις ενοικιάσεις, από τις περιοχές με τη μεγαλύτερη ζήτηση από υποψήφιους ενοικιαστές τις πιο οικονομικές επιλογές προσφέρουν η Νίκαια και ο Κορυδαλλός, στα περίχωρα του Πειραιά και οι Αχαρνές στα δυτικά προάστια (αν και λιγότερο περιζήτητη). Ωστόσο, ακόμη και σε αυτές τις περιοχές, παρατηρήθηκε πρόσφατα μια αξιοσημείωτη άνοδος των τιμών.

Αυξημένη ζήτηση υπάρχει πάντα στις “καλές” περιοχές του κέντρου της Αθήνας και των Νοτίων Προαστίων, χωρίς όμως να υπάρχει μεγάλος αριθμός ευκαιριών. Τα ακίνητα όμως, τα οποία προσφέρονται σε τιμή ευκαιρίας, είτε για ενοικίαση είτε για αγορά, διατίθενται και “κλείνονται” εν ριπή οφθαλμού, τις περισσότερες φορές χωρίς καν ο ενδιαφερόμενος να έχει την ευκαιρία να μιλήσει με τον εκάστοτε μεσίτη, λόγω της ασύγχρονης επικοινωνίας – η γραμματέας τον διαβεβαιώνει ότι θα τον καλέσει πίσω, κάτι που δε συμβαίνει. Σε αυτό έρχεται να βοηθήσει η Nest, καθώς η άμεση επικοινωνία δίνει τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να μη χάνουν πιθανές ευκαιρίες, συνομιλώντας απευθείας με τον μεσίτη και κλείνοντας άμεσο ραντεβού για επίδειξη.

Εσείς προσωπικά έχετε αναπτύξει και άλλες startups στο παρελθόν. Μετά από όλη αυτή τη διαδρομή, ποια είναι τα χρήσιμα μαθήματα που έχετε πάρει και τι γρήγορες συμβουλές θα δίνατε σε έναν νέο ή μία νέα που ξεκινά σήμερα;

Η ανάπτυξη μιας startup είναι μια πρόκληση που απαιτεί ακλόνητο πάθος, ανθεκτικότητα και συχνά περιλαμβάνει πολλές και απαιτητικές ώρες δουλειάς. Είναι σημαντικό να είστε παθιασμένοι με το εγχείρημά σας, καθώς αυτή η ώθηση θα σας στηρίξει στις δύσκολες στιγμές. Το να περιτριγυρίζεστε από μία αφοσιωμένη ομάδα, η οποία να μοιράζεται το όραμά και την εργασιακή σας ηθική είναι ζωτικής σημασίας. Εξασφαλίζει ότι όλοι ευθυγραμμίζονται προς τους ίδιους στόχους και αποφεύγονται πιθανές συγκρούσεις ή ζητήματα παραγωγικότητας. Ένα άλλο πολύ βασικό βήμα είναι η διεξοδική έρευνα της αγοράς σας, η κατανόηση του κοινού-στόχου σας και η δημιουργία μιας σαφής πρότασης αξίας. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά τις ανάγκες των πελατών και να επικοινωνήσετε τη μοναδική αξία του εγχειρήματος σας. Φυσικά, η σωστή ρύθμιση της δομής της επιχείρησής σας, η τήρηση των νομικών απαιτήσεων και η κατανόηση των οικονομικών σας είναι εξίσου ζωτικής σημασίας. Αυτό περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου επιχειρηματικού σχεδίου και την ορθή διαχείριση των δαπανών σας, γεγονός που καλλιεργεί την εμπιστοσύνη σε πιθανούς επενδυτές και συνεργάτες. Τέλος, θυμηθείτε, το να φροντίζετε την ψυχική σας υγεία και να εκτιμάτε τον εαυτό σας ως επιχειρηματία είναι εξίσου σημαντικό για τη μακροπρόθεσμη επιτυχία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four + 6 =