αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑMr Jumbo: Οδεύουμε μαθηματικά στην τέλεια καταιγίδα

Mr Jumbo: Οδεύουμε μαθηματικά στην τέλεια καταιγίδα

Με μελανά χρώματα περιγράφει τις εκτιμήσεις του για την πορεία της οικονομίας στο επόμενο διάστημα ο ισχυρός άνδρας της Jumbo Απόστολος Βακάκης εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία.

Μιλώντας ενώπιον των μετόχων της εταιρείας κατά τη διάρκεια της τακτικής γενικής συνέλευσης σχολίασε την τρέχουσα κατάσταση προβλέποντας ότι «όπως έχουν τα πράγματα σήμερα οδεύουμε μαθηματικά στην τέλεια καταιγίδα, καθώς οι πολιτικές που εφαρμόζονται από τις Κεντρικές Τράπεζες είναι τελείως αντιφατικές με την πραγματικότητα που βιώνουμε σε ότι αφορά το παρόν και το εγγύς μέλλον».

Ο μεγαλομέτοχος της αλυσίδας Jumbo προειδοποίησε για μαύρες μέρες που έρχονται λέγοντας πως «όποιος αγνοήσει τα σημάδια ο Θεός να τον βοηθήσει γιατί θα το χρειαστεί. Τα πράγματα πραγματικά μέρα με τη μέρα, σκοτεινιάζουν. Ο κόσμος δεν έχει αντιληφθεί τι ακριβώς γίνεται, δεν έχει συνειδητοποιήσει τι σημαίνει μία σχέση 1:1 ευρώ – δολαρίου, δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι οι μαυραγορίτες έχουν καταλάβει σήμερα την οικονομία, δεν έχει συνειδητοποιήσει την έννοια του πολέμου και τις μεσοπρόθεσμες επιπλοκές που αυτό το πράγμα θα φέρει, δεν έχει καταλάβει γιατί η Ασία προχωράει σε δυναμικά νέα λοκντάουν τη στιγμή που εδώ ζούμε με την ευχή η πανδημία να έχει κάνει τον κύκλο της».

Σύμφωνα με τον ισχυρό άντρα της Jumbo, «ένας συνετός άνθρωπος θα έπρεπε ήδη να δένεται στο κατάρτι, τα μελλούμενα έρχονται και όταν θα έρθουν θα είναι πολύ πιο βίαια από ότι αντιλαμβάνεται ο κόσμος. Υπάρχουν διιστάμενες απόψεις, εάν βγαίνουμε από την κρίση ή αν μπαίνουμε σε μία νέα κρίση, εγώ εύχομαι η δικιά μου να είναι λάθος αλλά φοβάμαι ότι δεν έχουμε δει τίποτα ακόμη από το τι σημαίνει κρίση».

Ο κ. Βακάκης διαφώνησε με μετόχους οι οποίοι αντέδρασαν στην πρόταση επαναγοράς μετοχών με εύρος τιμής χαμηλότερο από ότι διαπραγματεύεται αυτό τον καιρό στο ταμπλό. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Jumbo, δεν είναι στην φιλοσοφία του να αντιμετωπίσει μία περίοδο έντονης αναταραχής σαν μία περίοδο για ευκαιρίες και υπεραξίες μέσα από χρηματοοικονομικά εργαλεία.

«Μπορεί να μην ακούγομαι ευχάριστος, αλλά τι να κάνουμε, δεν κατέβηκα για βουλευτής, κατέβηκα για να είμαι χρήσιμος στην εταιρεία. Όποιος θέλει ακολουθεί την εταιρεία, όποιος δεν θέλει ή με μετακινεί ή συμπορεύεται με τις επιλογές τις οποίες κάνω. Εφόσον εγώ είμαι ο κεντρικότερος μέτοχος και εφόσον εγώ απολαμβάνω τα περισσότερα από τα ευεργετήματα τα οποία διάφοροι προτείνουν θα έπρεπε να υπάρχει μία δεύτερη σκέψη: “αφού δεν το κάνει για τον εαυτό του, ρε μπας και έχει δίκιο;”».

Δεν θα τιμωρηθεί ο πελάτης για την κατάσταση

Για μία ακόμη φορά επανέλαβε ότι στο επίκεντρο της πολιτικής της Jumbo είναι ο καταναλωτής ο οποίος είναι και αυτός που αποφασίζει που θα δώσει το υστέρημα του αυτή την περίοδο.

«Πορευόμαστε με όλον τον αέρα να είναι κόντρα. Για πόσο καιρό δεν το ξέρει κανείς. Σίγουρα όμως δεν θα επιτεθούμε στον καταναλωτή. Μέρος του κόστους θα μετακυλιστεί, όμως σε καμία περίπτωση παραπάνω από αυτό που ο καταναλωτής θα πρέπει να πληρώσει. Δεν θα τιμωρηθεί ο καταναλωτής για την κατάσταση. Θα περιορίσουμε εμείς τα μεικτά και τα κέρδη μας».

Σε ότι αφορά στο έκτακτο μέρισμα ύψους 0,385 ευρώ ανέφερε ότι πρόθεση της διοίκησης είναι να διανεμηθεί λίαν συντόμως και σίγουρα πριν τις διακοπές, καθώς στόχος είναι να λειτουργήσει ως «διακοποδάνειο».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − eighteen =