αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑMetaverse: Μεγάλες εταιρίες αγοράζουν οικόπεδα… σε εικονικούς κόσμους- Ποια η χρησιμότητα τους

Metaverse: Μεγάλες εταιρίες αγοράζουν οικόπεδα… σε εικονικούς κόσμους- Ποια η χρησιμότητα τους

Μπορεί το Metaverse να μην έχει φτάσει ακόμα… στην εκτόξευση, ωστόσο αρκετοί είναι εκείνοι που σπεύδουν να αγοράσουν οικόπεδα σε κάποιον εικονικό κόσμο. Είναι χαρακτηριστικό ότι το τελευταίο έτος έχουν ξοδευτεί περίπου 2 δισ. δολάρια, όπως μεταδίδει το BBC.

Το πιο δημοφιλές metaverse ως τώρα είναι το Decentraland, ένα καρτουνίστικο σύμπαν στο οποίο η γη πωλείται για χιλιάδες ή μερικές φορές για εκατομμύρια δολάρια. Samsung, UPS και Sotheby’s είναι μερικές από τις μεγάλες εταιρίες που έχουν αγοράσει γη εκεί και έχουν χτίσει καταστήματα και κέντρα επισκεπτών.

https://ichef.bbci.co.uk/news/976/cpsprodpb/D6B8/production/_127486945_603ebfe9-65fe-4bc0-88c5-d207858ba5c0.jpg.webp

Εταιρίες όπως οι Adidas, Atari, Ubisoft, Binance, Warner Music και Gucci, έχουν στραφεί στο δεύτερο μεγαλύτερο metaverse, το Sandbox. Την πεντάδα των mainstream metaverses συμπληρώνουν τα Roblox, Minecraft και Fortnite, τα οποία αν και δε στηρίζονται στο blockchain, έχουν τεράστια βάση χρηστών που θέλουν να εκμεταλλευτούν οι εταιρίες.

Η Gucci Town είχε πάνω από 36 εκατομμύρια επισκέψεις την τελευταία χρονιά, ενώ η Nike Land 25 εκατομμύρια. Και στις δύο πολεις οι χρήστες μπορούν να αγοράσουν ρουχισμό για τα avatars τους πληρώνοντας με πραγματικά χρήματα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen + 20 =