αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑMajar: Μια εταιρία από την Θεσσαλονίκη που μπήκε στη νέα λίστα των Financial Times

Majar: Μια εταιρία από την Θεσσαλονίκη που μπήκε στη νέα λίστα των Financial Times

Η ιστορία της Majar ξεκινά από πολύ παλιά: Το 1978 ιδρύθηκε από τα αδέρφια Γιάννη και Γιώργο Ματζαρίδη, στη Θεσσαλονίκη. Τώρα μπήκε στη λίστα των Financial Times με τις 1.000 Ταχύτερα Αναπτυσσόμενες Εταιρείες στην Ευρώπη για το 2021.

Η εταιρία έχει ως κύριο αντικείμενο τη μεταπώληση και διανομή προϊόντων τεχνολογίας διοικείται σήμερα από τα τέσσερα παιδιά των αδερφών Ματζαρίδη, με καθένα απ’ αυτά να έχει αναλάβει κι έναν τομέα ευθύνης.

Το 2019 ο κύκλος εργασιών της Majar αυξήθηκε κατά 48,95% και ανήλθε σε 10 εκατ. ευρώ έναντι των 6,7 εκατ. ευρώ το 2018, πολύ πάνω από τη μέση απόδοση του κλάδου. Η αύξηση αυτή επήλθε μέσω εξαγωγών σε νέες δραστηριότητες και τομείς, με την ανάπτυξη νέου πελατολογίου, είτε θεσμικούς με συμβόλαιο όπως οργανισμούς και πολυεθνικές είτε με άλλους πελάτες – flagships όπως αλυσίδες ξενοδοχείων.

Οι πωλήσεις ηλεκτρικών ειδών και λοιπών εμπορευμάτων εσωτερικού έφτασαν τα 3,3 εκατ. ευρώ και οι αντίστοιχες του εξωτερικού στα 6,6 εκατ. ευρώ. Η αύξηση των πωλήσεων προήλθε κυρίως από τις εξαγωγές που πραγματοποίησε η εταιρεία στο 2019, οι οποίες αυξήθηκαν σε ποσοστό 65,58% έναντι του 2018, ενώ οι πωλήσεις προς το εσωτερικό της χώρας αυξήθηκαν κατά 24,30% και τα έσοδα από υπηρεσίες 36,61%.

Η εταιρία αντιπροσωπεύει κατασκευαστές του εξωτερικού έχοντας την αποκλειστική διανομή για την ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης κι έχει ένα δίκτυο μεταπωλητών συνεργατών μέσω του οποίου η εταιρεία προχωρά σε διάφορα projects παγκοσμίως που αφορούν την ψηφιακή σήμανση

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − eight =