αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑποκαλύψεις των Financial Times: Πάνω από το 60% των προϊόντων της Nestle είναι ανθυγιεινά

Αποκαλύψεις των Financial Times: Πάνω από το 60% των προϊόντων της Nestle είναι ανθυγιεινά

Σε σημαντικές αποκαλύψεις προχωρούν οι Financial Times σε νέο ρεπορτάζ τους. Σύμφωνα με αυτό, πάνω από το 60% των κυριότερων προϊόντων και ποτών της Nestle δεν πληρούν «αναγνωρισμένα στάνταρ υγείας» και «ορισμένες από τις κατηγορίες και τα προϊόντα μας δεν θα είναι ποτέ υγιεινά, όσο και αν ανανεωνόμαστε». Αυτά αναφέρονται σε έγγραφο που κυκλοφόρησε μεταξύ κορυφαίων στελεχών της εταιρίας φέτος, το οποίο επικαλούνται οι Financial Times.

Μεταξύ άλλων, το επίμαχο έγγραφο αναφέρει ότι μόνο το 37% των τροφίμων και ποτών της Nestlé, εξαιρουμένων των προϊόντων όπως η τροφή για κατοικίδια και η εξειδικευμένη ιατρική διατροφή, επιτυγχάνουν βαθμολογία πάνω από 3,5 στο πλαίσιο του συστήματος αξιολόγησης της Αυστραλίας.

Το σύστημα βαθμολογεί τα τρόφιμα σε κλίμακα 5 αστέρων και χρησιμοποιείται σε έρευνες διεθνών ομάδων και ιδρυμάτων. Η Nestlé, που έχει μεταξύ άλλων τις μάρκες τροφίμων και ποτών, όπως KitKat, Maggi και Nescafé, χαρακτηρίζει το όριο των 3,5 αστέρων ως το «αναγνωρισμένο ορόσημο για την υγεία».

Καλύτερα τα πήγαν τα γαλακτοκομικά προϊόντα και το νερό, τα οποία πέρασαν το όριο σε ποσοστό 60% και 82% αντίστοιχα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 4 =