αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ νέα τάση είναι η «θορυβώδης αποταμίευση»- Μερικές γρήγορες συμβουλές για να εξοικονομείς χρήματα κάθε ημέρα

Η νέα τάση είναι η «θορυβώδης αποταμίευση»- Μερικές γρήγορες συμβουλές για να εξοικονομείς χρήματα κάθε ημέρα

Το «loud budgeting» έχει γίνει trend με το ξεκίνημα του 2024. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται σε αυτό τον τρόπο ζωής.

Αλλά τι ακριβώς είναι; Η τάση της «θορυβώδους αποταμίευσης», η οποία έχει γίνει trend μέσω του TikTok, ενθαρρύνει τους καταναλωτές να αναλάβουν τον έλεγχο των οικονομικών τους, παίρνοντας πιο συνειδητές αποφάσεις σχετικά με το πού ξοδεύουν τα χρήματά τους.

Η ιδέα επικεντρώνεται γύρω από τον καθημερινό άνθρωπο, σύμφωνα με το viral βίντεο TikTok του Lukas Battle. «Ας στείλουμε ένα μήνυμα στις εταιρείες σχετικά με το επίπεδο πληθωρισμού. Ας πάρουμε θέση», είπε ο Battle. «Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε “δεν έχω αρκετά”, αλλά “δεν θέλω να ξοδέψω”», εξήγησε.

@lukasbattle

Replying to @operelly LOUD BUDGETING IS THE NEW 2024 trend

♬ original sound – Lukas Battle

Η Erica Sandberg, ειδική στα προσωπικά οικονομικά στο CardRates.com, εξηγεί: «Με αυτή τη διαδικασία, γίνεσαι περήφανος που φέρνεις από το σπίτι σου ένα μεσημεριανό γεύμα στο γραφείο, φτιάχνεις τον καφέ σου ή παίρνεις το λεωφορείο».

Χαμηλώστε εντελώς τον θόρυβο, λέει στο CNBC ο ειδικός σε θέματα αποταμίευσης καταναλωτώ,ν Andrea Woroch. «Ο πιο απλός τρόπος για να αποφύγετε τους πειρασμούς είναι να βγείτε από τη λίστα διαγράφοντας την εγγραφή σας σε διάφορα email, εξαιρεθείτε από ειδοποιήσεις κειμένου, απενεργοποιείστε τις push ειδοποιήσεις σε εφαρμογές retail και κάντε unfollow τα brands στα social», εξηγεί.

Επιπλέον, η διαγραφή στοιχείων πληρωμής που είναι αποθηκευμένα στο διαδίκτυο βοηθά στη δημιουργία ενός «εμποδίου αγοράς» που σας αναγκάζει να σκεφτείτε τις αποφάσεις αγοράς σας, τονίζει ο Woroch.

Διαφορετικά, η Jacqueline Howard, επικεφαλής του τμήματος χρηματικής ευεξίας στην Ally, συνιστά να δοκιμάσετε τον «κανόνα των 48 ωρών», ο οποίος απαιτεί να περιμένετε δύο ολόκληρες ημέρες πριν κάνετε μια αγορά, ακόμα κι αν είναι σε προσφορά. «Αυτό το μικρό χρονικό διάστημα σάς επιτρέπει να ηρεμήσετε τα συναισθήματά σας από τον επείγοντα χαρακτήρα της προσφοράς και σας βοηθά να αποφασίσετε εάν πραγματικά θέλετε ή χρειάζεστε το αντικείμενο», λέει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two + 1 =