αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑKassiopi Resort: Ξεκινά η επένδυση των 100 εκατ. ευρώ

Kassiopi Resort: Ξεκινά η επένδυση των 100 εκατ. ευρώ

Ξεκινούν στις αρχές του 2020 οι πρόδρομες κατασκευαστικές εργασίες για το “Kassiopi Resort”, την τουριστική – ξενοδοχειακή επένδυση ύψους άνω των 100 εκατ. ευρώ που θα υλοποιήσει η NCH Capital στην περιοχή “Ερημίτης” της βόρειας Κέρκυρας.

Όπως αναφέρει το Capital.gr, στον επενδυτή χορηγήθηκε πρόσφατα η άδεια κατεδάφισης του παλαιού ναυτικού φυλακίου που πλεον έχει μεταφερθεί σε νέα τοποθεσία. Το φυλάκιο που βρίσκεται στην έκταση των 49 στρεμμάτων, το δικαίωμα χρήσης της οποίας παραχωρήθηκε στην NCH μέσω διεθνούς διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ, χρονολογούνταν από τη δεκαετία του 1950. Εντός της έκτασης δεν υφίσταται άλλο κτίσμα, πέραν ενός παλαιού ανεμόμυλου που θα αποκατασταθεί πλήρως για να αποτελέσει ένα από τα τοπόσημα της επένδυσης που θα υλοποιηθεί.

“Υπολογίζουμε ότι στα τέλη του Ιανουαρίου θα διαθέτουμε όλα τα απαιτούμενα έγγραφα και άδειες για να εκκινήσει και επίσημα η κατασκευή του έργου”, αναφέρει ο Ανδρέας Σάντης, Managing Director & Head of Western Balkans, Greece and Cyprus της NCH Capital.

Η επένδυση της NCH Capital στον Ερημίτη, περιλαμβάνει τη δημιουργία ξενοδοχείου 5 αστέρων, 90 δωματίων και 180 κλινών, σαράντα ανεξάρτητων κατοικιών, οι οποίες κατά μέσο όρο θα είναι εμβαδού 250 τ.μ. η καθεμία σε έκταση 1.000 τ.μ., καθώς και μαρίνας 60 θέσεων. Τη διαχείριση του Kassiopi Resort θα αναλάβει διεθνής operator, ενώ το έργο στη κατασκευαστική φάση θα δημιουργήσει 1.000 θέσεις εργασίας και όταν τεθεί σε λειτουργία θα απασχολεί 500 μόνιμες θέσεις εργασίας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × one =