αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑJumpCrew: Η εταιρία που προσλαμβάνει ανθρώπους χωρίς προϋπηρεσία. Ο CEO εξηγεί το σκεπτικό

JumpCrew: Η εταιρία που προσλαμβάνει ανθρώπους χωρίς προϋπηρεσία. Ο CEO εξηγεί το σκεπτικό

Το να έχεις προϋπηρεσία σε έναν τομέα εργασίας, μοιάζει σαν ένα μπουστάρισμα στο βιογραφικό σου. Κάτι που θα σε φέρει πιο μπροστά από άλλους υποψήφιους. Όχι όμως πάντα. Η μάρκετινγκ πλατφόρμα JumpCrew πάει σε μια άλλη τακτική. Προσλαμβάνει ανθρώπους χωρίς προϋπηρεσία, για το τμήμα του social media marketing.

Πρόκειται για μια νέα εταιρία, που ιδρύθηκε μόλις το 2016. Ο CEO της, David Pachter, εξηγεί το σκεπτικό πίσω από την στρατηγική που ακολουθούν στις προσλήψεις. Ξεκαθαρίζει, ότι αρχικά στόχος τους ήταν να πάρουν έμπειρους υπαλλήλους. «Δεν θα μπορούσαμε να αντέξουμε οικονομικά πολλούς από αυτούς. Πήραμε όσους μπορούσαμε, με σκοπό να τους αναμίξουμε με νέους ταλαντούχους εργαζομένους» σημειώνει.

Οι συνιδρυτές της JumpCrew (από αριστερά): Robert Henderson και David Pachter

Παραδόξως, όπως λέει σε άρθρο του το FastCompany.com, οι άπειροι εργαζόμενοι ήταν πολύ καλύτεροι. Σε σύγκριση με εκείνους που είχαν εμπειρία 10 ή 15 ετών στο μάρκετινγκ.

«Αλλάξαμε την τακτική μας στις προσλήψεις» τονίζει ο Pachter. Με την εταιρία να επενδύει περισσότερα χρήματα στον τομέα της κατάρτισης και της ανάπτυξης.

Η JumpCrew έχει σήμερα 65 εργαζομένους και σκοπεύει να προσλάβει τουλάχιστον 400 ακόμα, μέσα στα επόμενα χρόνια. Μόνο ένας από τους κορυφαίους υπαλλήλους στο τμήμα social media marketing έχει πτυχίο στα social media- αλλά καμία προϋπηρεσία στις πωλήσεις. Οι υπόλοιποι έχουν πτυχία σε τομείς όπως η εκπαίδευση, η μουσική το σινεμά και η δημοσιογραφία.

«Φυσικά, κάποιος πρέπει να κατανοεί ως ένα βαθμό τα social media. Αλλά δεν χρειάζεται να είναι ειδικός στο αντικείμενο. Εμείς μπορούμε να τους φτάσουμε εκεί. Πρέπει να γίνουν καλοί στο να παρουσιάζουν stories. Το storytelling είναι πιο σημαντικό από το μάρκετινγκ», καταλήγει ο CEO.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 3 =