αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑJob Interviews: Οι 3 κλασικές ερωτήσεις στις οποίες οι υποψήφιοι απαντούν με ψέματα

Job Interviews: Οι 3 κλασικές ερωτήσεις στις οποίες οι υποψήφιοι απαντούν με ψέματα

Είναι 3 ερωτήσεις που μάλλον ήδη έχεις δεχτεί σε αρκετές job interviews. Αν είσαι HR Manager από την άλλη μεριά, μάλλον τις έχεις κάνει σε υποψήφιους.

1# Ποια είναι η μεγαλύτερη αδυναμία σου;

2# Πως φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε 5 χρόνια;

3# Γιατί έφυγες από την προηγούμενη δουλειά σου;

Τι κοινό έχουν αυτές οι 3 ερωτήσεις; Και στις τρεις, οι υποψήφιοι απαντούν με ψέματα. Αυτό σημειώνει σε άρθρο του το αμερικανικό inc.com, αφού όπως εξηγεί αν οι υποψήφιοι έλεγαν την αλήθεια σε αυτές τις ερωτήσεις, οι HR Managers μάλλον θα τους απέρριπταν.

Σκεφτείτε το: Θα προσλαμβάνατε, για παράδειγμα, κάποιον που θα απάνταγε στην πρώτη ερώτηση κάτι σαν: «Θα σας φέρνω κάθε project με τουλάχιστον δύο ημέρες καθυστέρηση, οπότε λάβετε το υπόψη στα χρονοδιαγράμματα σας»; Μάλλον όχι.

Στην πραγματικότητα οι τυπικές ερωτήσεις που βλέπεις παραπάνω, δεν έχουν κανένα λόγο να υπάρχουν σε μία Job interview. Όπως εξηγεί το inc.com, είναι καλύτερο να κάνεις ερωτήσεις σαν αυτές, αν είσαι HR Manager:

  • Τι σας ελκύει στην εταιρία μας;
  • Πείτε μου για ένα challenge που αντιμετωπίσατε στη δουλειά και τι κάνατε για να την ξεπεράσετε.
  • Σας ενδιαφέρει να προχωρήσετε στο management ή σας ενδιαφέρει περισσότερο να αναπτυχθείτε ως μεμονωμένος εργαζόμενος;
  • Πείτε μου για μια φορά που κάνατε ένα λάθος και πώς χειριστήκατε το αποτέλεσμα.
  • Μπορείτε να περιγράψετε τον τύπο του manager με τον οποίο προτιμάτε να εργάζεστε;

Αυτού του είδους οι ερωτήσεις θα σας δώσουν τις απαντήσεις που θέλετε χωρίς ψέματα και κλισέ φράσεις. Επίσης, αν είστε ένας HR Manager ή εργοδότης, προσπαθήστε να είστε ειλικρινείς όταν παίρνετε συνέντευξη από υποψήφιους. Πείτε τους ανοιχτά τι ζητάτε από αυτούς και πως είναι ο τρόπος δουλειάς στην εταιρία. Πρέπει να τα ξέρουν από την αρχή. Σε τελική ανάλυση, το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να προσλάβετε κάποιον που θα παραιτηθεί μέσα στους επόμενους έξι μήνες επειδή δεν ταιριάζει καλά στην εταιρία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 − nine =