αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈνας CEO εξηγεί: «Μετά από 1.000 job interviews, κατέληξα ότι αυτές οι 4 ερωτήσεις έχουν σημασία»

Ένας CEO εξηγεί: «Μετά από 1.000 job interviews, κατέληξα ότι αυτές οι 4 ερωτήσεις έχουν σημασία»

Οι προσλήψεις είναι ένα από τα μεγαλύτερα άγχη που έχει ένας ιδρυτής επιχείρησης. Πως θα βρει τα κατάλληλα ταλέντα και πως θα τα προσελκύσει στην επιχείρηση του; Η πρόσληψη των καλύτερων ταλέντων είναι μια τεράστια και πρόκληση. Είναι δύσκολο να προσλάβετε τον πρώτο υπάλληλό σας, είναι δύσκολο να προσλάβετε τον 50ο υπάλληλό σας και είναι επίσης δύσκολο να προσλάβετε τον 500ο υπάλληλό σας.

Ενώ κάθε εταιρεία έχει διαφορετική κουλτούρα, υπάρχουν τέσσερα ερωτήματα που θα σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε αν ένας υποψήφιος είναι κατάλληλος για την εταιρίας σας. Ο David Walker είναι CEO και συνιδρυτής της Triplemint. Όπως εξηγεί σε άρθρο του στο αμερικανικό inc.com, ο ίδιος έχει κάνει πάνω από 1.000 job interviews. Έχει δει πολλούς υποψηφίους και έχει προσλάβει περισσότερους από 100 ανθρώπους. Μέσα από όλη αυτή την διαδικασία, έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι 4 ερωτήσεις προς τον υποψήφιο έχουν σημασία, για να κάνεις την σωστή πρόσληψη.

1# Πως η κουλτούρα στην τελευταία σου εταιρία σε δυνάμωσε ή σε αποδυνάμωσε; Αυτό είναι μια πραγματικά ενδιαφέρουσα ερώτηση, γιατί θα κάνει τους υποψηφίους να μιλήσουν για την προηγούμενη εταιρία τους μέσα από το ”φακό” του πώς επηρεάστηκαν από την κουλτούρα της εταιρείας. Η απάντησή τους θα σας πει εάν έχουν σκεφτεί πολλά για την εταιρική κουλτούρα ή αν δεν γνωρίζουν πραγματικά τι είναι. Η ερώτηση θα αποκαλύψει επίσης τον τρόπο με τον οποίο πιστεύουν ότι δυνάμωσαν ή αποδυναμώθηκαν- άρα θα δείτε και κάποια από τα κίνητρα τους.

2# Ποια ήταν τα χαρακτηριστικά του καλύτερου αφεντικού που είχες ποτέ; Παρόμοια με την πρώτη ερώτηση. Αλλά από άλλη οπτική. Αν δεν πήρατε απαντήσεις για την κουλτούρα της προηγούμενης εταιρίας του υποψηφίου, τώρα ίσως τα καταφέρετε. Και θα δείτε επίσης τι σχέση είχε χτίσει ο ίδιος με το αφεντικό του.

3# Περιέγραψε μου πώς χειρίστηκες μια σύγκρουση με κάποιον από τους συναδέλφους σου. Είναι πάντα χρήσιμο να ζητάτε από τους υποψηφίους να σας πουν πώς αντιμετωπίζουν μια σύγκρουση. Η κατανόηση του τι αντιλαμβάνεται ο υποψήφιος ως “σύγκρουση με έναν συνάδελφο” πιθανόν θα αποκαλύψει πληροφορίες σχετικά με το επίπεδο αυτογνωσίας του ατόμου.

4# Τι είδους feedback περιμένεις να λάβεις για τον νέο ρόλο σου και πόσο συχνά περιμένεις να το λάβεις; Επίσης μια ερώτηση από την οποία μπορείς να βγάλεις χρήσιμα συμπεράσματα. Ο υποψήφιος περιμένει να λάβει feedback μόνο για τον ρόλο του; Θέλει feedback για τις βασικές αξίες και την κουλτούρα της εταιρίας και το κατά πόσο αυτός ταιριάζει σε αυτές; Αναμένει ένα τυπικό feedback μια φορά τον μήνα ή το έτος; Κάπως έτσι, θα καταλάβεις πόσο ενδιαφέρεται για την δουλειά αλλά και για την συνολική ανάπτυξη της εταιρίας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − 13 =