αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑIKEA: Σταματήστε να παίζετε κρυφτό μέσα στα καταστήματα μας

IKEA: Σταματήστε να παίζετε κρυφτό μέσα στα καταστήματα μας

Μια νέα μόδα… έχουν να αντιμετωπίσουν τα ΙΚΕΑ. Μπορεί σε κάποιους να φαίνεται παράξενο (ή σε κάποιους άλλους όχι), αλλά αρκετοί είναι οι άνθρωποι που παίζουν κρυφτό μέσα στα μεγάλα καταστήματα της γνωστής αλυσίδας. Με την διοργάνωση του κάθε παιχνιδιού να γίνεται κυρίως μέσα από το Facebook.

Η αρχή έγινε το 2014 όταν μία μπλόγκερ από το Βέλγιο ονόματι Elise De Rijck συντόνισε μία συνάντηση για κρυφτό σε ένα τοπικό κατάστημά της, για να γιορτάσει τα τριακοστά της γενέθλια. Δημιούργησε μία ομάδα στο Facebook και κάλεσε τους φίλους της αλλά πολύ σύντομα χιλιάδες κόσμου προστέθηκαν στην ίδια ομάδα. Η ΙΚΕΑ στο Βέλγιο σκέφτηκε ότι ήταν μία πολύ καλή ιδέα και ενθάρρυνε το εν λόγω παιχνίδι παρέχοντας μάλιστα πλήρη υποστήριξη, βάζοντας επί πλέον προσωπικό και προσφέροντας ασφάλεια στη διοργάνωση. To ιδιαίτερο event είχε επιτυχία, αλλά στην συνέχεια φαίνεται ότι η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο της εταιρίας.

Πολύ σύντομα το νέο trend διαδόθηκε, και πολλοί ήταν αυτοί που ξεκίνησαν να παίζουν κρυφτό σε διάφορα καταστήματα. «Θέλαμε να κάνουμε το όνειρό της πραγματικότητα – και προφανώς το όνειρο χιλιάδων ανθρώπων – αλλά έγινε κατ’ εξαίρεση εκείνη τη μία φορά» σημειώνει η IKEA για το event του 2014. Αλλά φαίνεται ότι αφού έγινε η αρχή, το παιχνίδι… δεν μπορούσε να σταματήσει.

Στις αρχές του 2015, περίπου 32.000 άνθρωποι είχαν δηλώσει συμμετοχή μέσω Facebook για κρυφτό στο κατάστημα του Eindhoven. Δεκαεννιά χιλιάδες άνθρωποι, δήλωσαν αντίστοιχα συμμετοχή για το κατάστημα του Άμστερνταμ ενώ 12.000 στην Ουτρέχτη.

Αυτή την εβδομάδα οι Αρχές στην Γλασκόβη, ανέπτυξαν πλάνο «καταστολής» για παιχνίδι περίπου 3.000 ατόμων στο ΙΚΕΑ της πόλης. «θέλουμε να γνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι είναι ασφαλείας και αυτό είναι δύσκολο εάν δεν γνωρίζουμε πού βρίσκονται» λέει στέλεχος της εταιρίας.

Εσύ έχεις παίξει ποτέ κρυφτό μέσα σε κάποιο ΙΚΕΑ;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 + 18 =