αρχικηVIRALHygge: Ο λόγος για τον οποίο η Δανία είναι μια από τις πιο χαρούμενες χώρες στον κόσμο (ΒΙΝΤΕΟ)

Hygge: Ο λόγος για τον οποίο η Δανία είναι μια από τις πιο χαρούμενες χώρες στον κόσμο (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Δανία είναι σταθερά μέσα στις πιο χαρούμενες χώρες του κόσμου. Κάποιοι θεωρούν ότι κάτι τέτοιο είναι αναμενόμενο, αφού εκεί όλα λειτουργούν ρολόι. Μιλάμε για ένα κράτος που έχει εξαιρετικές δομές, με την Παιδεία και τα νοσοκομεία να… αγγίζουν το τέλειο. Κι όμως, ενώ όλα αυτά είναι θετικά, δεν αποτελούν τον βασικό λόγο της ευτυχίας των ανθρώπων που ζουν στη Δανία.

Τον σημαντικότερο ρόλο παίζει το Hygge. Και τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο, το World Economic Forum τo ερμηνεύει ως «εσκεμμένη οικειότητα». Αυτό μπορεί να είναι ένας καφές μεταξύ φίλων μπροστά από ένα τζάκι. ‘Η ένα καλοκαιρινό πικ-νικ. Είναι, δηλαδή, τρόποι που φέρνουν τους ανθρώπους πιο κοντά.

Μπορεί πολλοί να πίστευαν ότι οι Δανία είναι μάλλον μια «ψυχρή» χώρα σε ότι αφορά τους ανθρώπους της, φαίνεται όμως ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Το Hygge κάνει τους ανθρώπους πιο χαρούμενους και καταπολεμά το στρες. Σε συνδυασμό με όλες τις άλλες δομές που έχει η Δανία, την κάνουν μια πραγματικά χαρούμενη χώρα.

This is why Denmark is one of the happiest countries in the world

Their secret? Intentional intimacy. Read more: http://wef.ch/2G0mdfa

Posted by World Economic Forum on Freitag, 23. März 2018

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 + 12 =