αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑHydrogen-One: Το πρώτο κινητό με ολογραφική οθόνη (ΒΙΝΤΕΟ)

Hydrogen-One: Το πρώτο κινητό με ολογραφική οθόνη (ΒΙΝΤΕΟ)

Με τον καιρό να περνάει και την ώρα έκδοσης να έρχεται όλο και πιο κοντά, η εταιρία κατασκευής κινηματογραφικών καμερών RED, ανακοίνωσε κάποιες παραπάνω πληροφορίες για το καινούριο κινητό που κατασκευάζει, το Hydrogen-One.

Πριν λίγο καιρό η RED είχε υποσχεθεί την παράδοση του πρώτου κινητού τηλεφώνου στον κόσμο με ολογραφική οθόνη. Χωρίς να μοιραστεί κάποιες περαιτέρω πληροφορίες, η εταιρία είχε αφήσει την φαντασία του κοινού να οργιάζει. Τώρα, όμως, ξέρουμε περισσότερα.

Από ότι φαίνεται, η RED θα συνεργαστεί στενά με την LEIA, μια θυγατρική της Hewlett-Packard, για την κατασκευή αυτών των μοναδικών οθονών, αφού η μικρή εταιρία είναι από τις λίγες που έχουν επενδύσει πάνω σε αυτή την τεχνολογία. Όπως αναφέρεται οι οθόνες θα αποτελούνται από πολλές στρώσεις LCD πάνελ με κατευθυντικό οπίσθιο φωτισμό (backlight). Όλο αυτό μπορεί να επιτρέψει στο κάθε μάτι να βλέπει μια ελαφρώς διαφορετική όψη του αντικειμένου, καταλήγοντας σε 3D απεικόνιση.

Όπως ξέρουμε ήδη από τις πρώτες πληροφορίες, το κινητό δεν θα είναι μόνιμα στη ολογραφική λειτουργία, αλλά ο χρήστης θα μπορεί να εναλλάσσει μεταξύ κλασικού 2D και 3D ολογραφικού.

Αν και η RED είναι η πρώτη εταιρία που δεσμεύεται να παραδώσει ένα τέτοιο προϊόν, δεν είναι η μόνη που προσπαθεί να αναπτύξει τέτοιες τεχνολογίες. Ο τιτάνας Apple, φαίνεται μέσα από τις κατοχυρωμένες πατέντες της, πως αναπτύσσει και αυτός παρόμοια τεχνολογία για τις κινητές συσκευές της.

Πηγή: Unboxholics.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 − 8 =