αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΌταν ο Steve Jobs εξηγούσε μέσα σε 2μιση λεπτά, ότι η Apple λειτουργεί σαν μια startup (ΒΙΝΤΕΟ)

Όταν ο Steve Jobs εξηγούσε μέσα σε 2μιση λεπτά, ότι η Apple λειτουργεί σαν μια startup (ΒΙΝΤΕΟ)

Μερικές σπάνιες πληροφορίες, παρέθετε το 2010 ο Steve Jobs, αναφορικά με την εσωτερική λειτουργία της Apple. Τότε, είχε βρεθεί σε event στις ΗΠΑ, και είχε εκπλήξει πολλούς, λέγοντας ότι η Apple λειτουργεί σαν μια startup. Την μεγαλύτερη startup στον κόσμο.

Όπως αποκάλυψε ο ιδρυτής της Apple, το κλίμα συνεργασίας εντός της εταιρίας, είναι πάντα σε πολύ υψηλό επίπεδο. Μπορεί ένας άνθρωπος να εργάζεται πάνω στο iPhone, ένας άλλος στο Mac και ένας άλλος στο μάρκετινγκ. Όμως όλοι αυτοί οι άνθρωποι συναντιούνται μέσα στην εβδομάδα, συζητούν για όλα και ανταλλάσσουν απόψεις.

Σύμφωνα με τον Jobs, είναι σημαντικό να υπάρχει μια σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στους εργαζομένους. Και αυτό σημαίνει ότι εμπιστεύεσαι τον διπλανό σου ότι θα πετύχει πάνω σε αυτό στο οποίο εργάζεται. Χωρίς να χρειάζεται να τον τσεκάρεις κάθε τόσο.

Στο τέλος του βίντεο, ο δημοσιογράφος κάνει μια ενδιαφέρουσα ερώτηση στον Jobs, προκαλώντας το γέλιο του: «Οι εργαζόμενοι, σου το λένε όταν κάνεις λάθος;». Με τον Jobs να απαντά: «Ναι, έχουμε ωραίες διαφωνίες». Τον δημοσιογράφο να ρωτά: «Α, και τις κερδίζεις όλες;». Και τον Jobs να απαντά: «Όχι. Εύχομαι να τα κατάφερνα. Αλλά δεν μπορώ. Όταν έχεις σπουδαίους ανθρώπους να δουλεύουν για εσένα, πρέπει να τους αφήνεις να παίρνουν πολλές αποφάσεις».

Καταλήγοντας ότι οι καλές ιδέες είναι αυτές που πρέπει να νικούν και όχι η ιεραρχία.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 + 6 =