αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑH Tesla αναβαθμίζει τον «αυτόματο πιλότο»: Ποιες είναι οι κινήσεις του αμερικανικού κολοσσού

H Tesla αναβαθμίζει τον «αυτόματο πιλότο»: Ποιες είναι οι κινήσεις του αμερικανικού κολοσσού

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Έλον Μασκ ανακοίνωσε ότι τα αυτοκίνητα της Tesla θα κάνουν σύντομα μεγαλύτερη χρήση του ενσωματωμένου στο όχημα ραντάρ για τον έγκαιρο εντοπισμό εμποδίων, αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC επικαλούμενο δηλώσεις του ίδιου. Το αυτοκίνητο θα ειδοποιεί επίσης τους οδηγούς να δίνουν προσοχή στο δρόμο όταν έχει ενεργοποιηθεί η λειτουργία του αυτόματου πιλότου.

Στο πλαίσιο της αναβάθμισης της αυτοκινούμενης λειτουργίας, έχει προστεθεί ένα νέο χαρακτηριστικό το οποίο, εάν αγνοούνται από τον οδηγό επανειλημμένες προειδοποιήσεις να πιάσει το τιμόνι, η τεχνολογία αυτόματα θα ακινητοποιεί το όχημα έως ότου ενεργοποιηθεί και πάλι η λειτουργία του αυτόματου πιλότου.
Κάθε φορά που οι οδηγοί ενεργοποιούν την λειτουργία Autopilot, η τεχνολογία αναλαμβάνει τον έλεγχο του οχήματος, συμβαδίζοντας την οδήγηση με την κίνηση στους δρόμους, ενώ έχει και τη δυνατότητα να αλλάζει λωρίδες.

Όπως σημειώνει ο ΣΚΑΙ, τον περασμένο Μάιο ένας οδηγός της Tesla έχασε τη ζωή του ενώ οδηγούσε ένα από τα αυτόνομα οχήματα της εταιρείας, επειδή η τεχνολογία απέτυχε να εντοπίσει ένα φορτηγό που βρισκόταν μπροστά και προσπαθούσε να στρίψει προς τα δεξιά. Ο αυτόματος πιλότος δεν κατάφερε να αναγνωρίσει το λευκό ρυμουλκούμενο έναντι στο χρώμα του φωτεινού ουρανού.

Μέχρι στιγμής δεν έχει οριστεί κάποια συγκεκριμένη χρονική περίοδος για να ολοκληρωθεί η σχετική έρευνα που αφορά στο ατύχημα, αναφέρει στο δημοσίευμά του το BBC επικαλούμενο δηλώσεις εκπροσώπου της Εθνικής Υπηρεσίας Οδικής Ασφάλειας των ΗΠΑ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Τesla θέλει να έρθει στην Ελλάδα… και τη διώχνουν

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty + one =