αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑH Marriott International επεκτείνεται στην Ελλάδα

H Marriott International επεκτείνεται στην Ελλάδα

Σε 15 αναμένεται να φθάσει ο αριθμός των ξενοδοχείων με τα σήματα της Marriott International στη χώρα μας το 2018. Αυτό αναφέρει στην Καθημερινή ο περιφερειακός διευθυντής της Marriott International σε Ελλάδα και Κύπρο, Τιμ Ανανιάδης, επισημαίνοντας ότι στόχος της αλυσίδας είναι έως το 2018 να διαθέσει τα ξενοδοχειακά της σήματα σε, τουλάχιστον, ακόμη 4 ξενοδοχεία στο κέντρο και στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας.

Αυτή τη στιγμή, στο τελικό στάδιο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για τη διάθεση των σημάτων της Marriott International σε δύο ξενοδοχεία στο κέντρο της πρωτεύουσας. Παράλληλα έχει ανακοινωθεί η συμφωνία της διεθνούς αλυσίδας με τα ξενοδοχεία Χανδρή. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, το ξενοδοχείο Μetropolitan στη λεωφόρο Συγγρού θα μετονομασθεί από το 2018 σε Athens Marriott.

Η παρουσία της Marriott International στην Ελλάδα σήμερα αφορά τρία ξενοδοχεία στην Κρήτη, δύο ξενοδοχεία στην Αθήνα, δύο στη Σαντορίνη, δύο στην Πελοπόννησο από ένα σε Ρόδο και Μύκονο. Στα παραπάνω 11 ξενοδοχεία περιλαμβάνονται και αυτά της Starwood Ηotels and Resorts Worldwide. Η τελευταία εξαγοράστηκε από τη Marriott International, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια από τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές εταιρείες στον κόσμο, με περισσότερα από 5.700 ξενοδοχεία και 1,1 εκατ. δωμάτια σε περισσότερες από 110 χώρες. Αυτή η περίοδος είναι μεταβατική, στο πλαίσιο της ενοποίησης των τμημάτων των δύο αλυσίδων σε διεθνές επίπεδο. Με το κλείσιμο των γραφείων της Starwood στη Γηραιά Ηπειρο, τα ευρωπαϊκά «στρατηγεία» του ενοποιημένου ξενοδοχειακού ομίλου θα βρίσκονται από τις αρχές Απριλίου στο Λονδίνο και στη Φρανκφούρτη. Ο αριθμός των «πιστών» πελατών του ενοποιημένου ομίλου θα ανέλθει παγκοσμίως στον αριθμό ρεκόρ των 100 εκατομμυρίων.

Ο κ. Ανανιάδης εκτιμά, με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ότι το 2017 θα είναι θετική χρονιά για τα ξενοδοχεία που βρίσκονται υπό τα ξενοδοχειακά σήματα της Marriott International στην Ελλάδα. Ειδικότερα, για τα δύο ξενοδοχεία της Αθήνας, «Μεγάλη Βρεταννία» και Κing George, αναφέρει ότι το πρώτο τρίμηνο του έτους είναι από τα καλύτερα των τελευταίων 10 ετών. Επίσης, ανοδικά κινούνται οι κρατήσεις για τα ξενοδοχεία που βρίσκονται στο χαρτοφυλάκιο των αλυσίδων στα νησιά αλλά και για τα δύο ξενοδοχεία στο Costa Navarino.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven − 5 =