αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Huawei… σχολιάζει την «υπερβολική» 6GB RAM σε κινητά

Η Huawei… σχολιάζει την «υπερβολική» 6GB RAM σε κινητά

Μέχρι πόσα GB μνήμη RAM χρειάζεται ένα smartphone; Αυτή είναι μια ερώτηση που εξαρτάται από τον κάθε κατασκευαστή. Βλέπουμε την πλειοψηφία των high end να κινείται στα 4GB, ενώ δεν λείπουν και τα 6GB RAM.

Το επόμενο βήμα θα είναι τα 8GB RAM, αλλά είναι πράγματι απαραίτητη μια τέτοια ποσότητα RAM για ένα smartphone ή οι κατασκευαστές το κάνουν για χάρη του ανταγωνισμού και εντυπωσιασμού;

Η Huawei δεν είναι από τις εταιρείες που έχει επιδιώξει να μπει σε έναν τέτοιο αγώνα εντυπωσιασμού και δεν φαίνεται να αλλάζει γνώμη (για συγκεκριμένες σειρές).

Ο Lao Shi, γενικός διευθυντής της σειράς P της Huawei τάσσεται κατά της ιδέας για αύξηση της μνήμης RAM στα smartphones. Μέσα από τον λογαριασμό του στο Weibo ο ίδιος έγραψε ότι τα smartphones της Huawei έχουν πολύ καλή απόδοση και ο συνδυασμός 4GB RAM με 128GB χωρητικότητα, είναι καλύτερος συνδυασμός από 6GB/64GB, για τις περισσότερες περιπτώσεις καθημερινής χρήσης.

Ο ίδιος προχωρά ένα βήμα παραπέρα, συνδέοντας τον αγώνα για μνήμη RAM με τον Ψυχρό Πόλεμο, όπου η Σοβιετική Ένωση και οι ΗΠΑ ανταγωνίζονταν για την παγκόσμια κυριαρχία. Τα 6GB/8GB μπορεί να δίνουν μια αίσθηση άνεσης σε ψυχολογικό επίπεδο, αλλά ως εκεί. Η μνήμη RAM που ξεπερνά τα 4GB είναι απλώς ένα επιπλέον έξοδο που μεταφέρεται στον τελικό χρήστη.

Ωστόσο, όπως σημειώνει ο Shi, η τελική απόφαση είναι του καταναλωτή για το πως θέλει να ξοδεύει τα χρήματά του και για όσους θέλουν να πληρώσουν το premium, η Huawei έχει μοντέλα με 6GB RAM.

Πηγή: Techblog.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 2 =