αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑH Head of HR του Facebook, αποκαλύπτει τη Νο1 ερώτηση που πρέπει να κάνεις σε κάθε συνέντευξη για δουλειά

H Head of HR του Facebook, αποκαλύπτει τη Νο1 ερώτηση που πρέπει να κάνεις σε κάθε συνέντευξη για δουλειά

Έχουμε ξανά γράψει άρθρα, για το πως πρέπει να κινηθείς σε μια συνέντευξη για δουλειά. Ειδικά σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, όπου οι υποψήφιοι για μια θέση είναι πολλοί, είναι σημαντικό να κάνεις τις σωστές κινήσεις, έτσι ώστε να βγεις νικητής από την όλη διαδικασία. Έχει σημασία όμως, όταν δίνει μια συμβουλή, κάποιος που εργάζεται σε έναν τεχνολογικό κολοσσό, και γνωρίζει το αντικείμενο.

Η Lori Goler είναι Vice President of People στο Facebook. Και αποκαλύπτει την ερώτηση που πρέπει να κάνεις σε μια συνέντευξη για δουλειά. Είναι μάλιστα η ίδια ερώτηση, που έκανε η Goler όταν πήγε να προσληφθεί στο FB (σε οποιαδήποτε θέση), πριν 10 χρόνια. Και μπροστά της είχε την COO, Sheryl Sandberg.

«Ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχετε και πως μπορώ να το λύσω;»

Αυτό είχε ρωτήσει τότε. Με την Sheryl Sandberg να απαντά ότι το μεγαλύτερο ζήτημα που είχε ανοιχτό τότε το FB ήταν οι καλές προσλήψεις. «Έχουμε καταπληκτικούς ανθρώπους και πρέπει να συνεχίσουμε να χτίζουμε την ομάδα», είχε σημειώσει η COO του FB. Παρόλο που η νεαρή Goler δεν είχε μεγάλη εμπειρία σε αυτό το κομμάτι, είπε το «ναι» και άρπαξε την ευκαιρία.

Μάλιστα, όπως εξηγεί, η ίδια ερώτηση είναι ιδανική και όταν είσαι ήδη σε μια εταιρία και θέλεις να ζητήσεις αύξηση. Μην επικεντρώνεσαι στον μισθό, όταν θέλεις να ζητήσεις αύξηση. Αντί για αυτό, ρώτα τον προιστάμενο ή τον εργοδότη σου, για τυχών νέα projects στα οποία μπορείς να βοηθήσεις. Κάτι που θα σε κάνει πιο σημαντικό στην εταιρία και άρα θα πρέπει να ανταμειφτείς. Αρκεί βέβαια να μην «φορτωθείς» μόνο την επιπλέον δουλειά, χωρίς επιπλέον χρήματα…

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 + 7 =