αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑH Dimand Real Estate ετοιμάζει είσοδο στο Χρηματιστήριο

H Dimand Real Estate ετοιμάζει είσοδο στο Χρηματιστήριο

Τη δημόσια εγγραφή των μετοχών της με αύξηση κεφαλαίου δρομολογεί η Dimand Real Estate, η μεγαλύτερη εταιρεία ανάπτυξης της χώρας με χαρτοφυλάκιο επενδύσεων ακινήτων αξίας 1 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία αναμένεται να διαθέσει ποσοστό της τάξεως του 35% των μετοχών, ενώ εκτιμάται ότι στόχος είναι η άντληση κεφαλαίων 200 εκατ. ευρώ. Το σύνολο των εσόδων της αύξησης αυτής αναμένεται να διατεθεί για την υλοποίηση του φιλόδοξου επενδυτικού πλάνου της εταιρείας.

Οπως αναφέρει στην Καθημερινή ο Δημήτρης Ανδριόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, «έχουμε καταθέσει το ενημερωτικό μας δελτίο στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και ευελπιστούμε ότι η απάντηση για την εισαγωγή των μετοχών μας θα είναι θετική». Πρόκειται για μια κίνηση που θεωρείται φυσιολογική εξέλιξη, δεδομένου τόσο του τρόπου οργάνωσης και λειτουργίας της Dimand τα τελευταία χρόνια όσο και του όγκου των έργων που έχει σε εξέλιξη. Επί του παρόντος δεν έχει καθοριστεί κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, ωστόσο, εφόσον το ενημερωτικό δελτίο εγκριθεί, είναι πιθανό να προχωρήσει η δημόσια εγγραφή των μετοχών της Dimand εντός του δευτέρου εξαμήνου του 2022.

Η εταιρεία έχει θέσει σε τροχιά υλοποίησης ένα ευρύ επενδυτικό πρόγραμμα, που προβλέπει την ανάπτυξη ακινήτων συνολικής εκτιμώμενης αξίας 1 δισ. ευρώ. Αυτή την περίοδο προχωράει τις διαδικασίες για την έναρξη σειράς νέων επενδύσεων, η κατασκευή των οποίων προβλέπεται να ξεκινήσει προς το τέλος του έτους και τις αρχές του 2023. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται η ανάπλαση της έκτασης της πρώην χαρτοβιομηχανίας Softex στον Βοτανικό, ένα έργο της τάξεως των 120 εκατ. ευρώ. Το ακίνητο των 50 στρεμμάτων αγοράστηκε το 2021. Παράλληλα, η Dimand προχωράει και την αδειοδοτική διαδικασία για την ανακατασκευή του πρώην Μινιόν στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο απέκτησε πριν από λίγους μήνες αντί ποσού 26 εκατ. ευρώ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

six + three =