αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑH 26χρονη που βγάζει 170.000 δολάρια ταξιδεύοντας, παραθέτει τα 4 πράγματα που θα ήθελε να ξέρει νωρίτερα

H 26χρονη που βγάζει 170.000 δολάρια ταξιδεύοντας, παραθέτει τα 4 πράγματα που θα ήθελε να ξέρει νωρίτερα

Για την Gabby Beckford έχουμε ξανά μιλήσει εδώ στο It’s Possible. Παραιτήθηκε από την πρωινή δουλειά της για να μπει full time στο δικό της project. Kαι σήμερα βγάζει πολλά χρήματα ταξιδεύοντας.

«Άκουσα για πρώτη φορά τη λέξη ‘επιχειρηματίας’ όταν ήμουν στο πανεπιστήμιο, όπου σπούδαζα βιοϊατρική μηχανική. Ποτέ δεν πίστευα ότι θα γίνω στην πραγματικότητα», έχει πει η ίδια.

«Αλλά το 2018, όταν ξεκίνησα την καριέρα μου ως μηχανικός στα 23 μου, ανακάλυψα ότι το να γράφω στο Packs Light, το ταξιδιωτικό blog που ξεκίνησα ενώ σπούδαζα, ήταν αυτό που περίμενα περισσότερο κάθε μέρα. Τότε συνειδητοποίησα ότι ήθελα να ταξιδέψω στον κόσμο και να δημιουργώ περιεχόμενο για να ζήσω» συμπληρώνει.

Κάπως έτσι βρήκε το δικό της μονοπάτι. Όπως εξηγεί, σταδιακά έκανε την αλλαγή: Από την πρωινή δουλειά της, στο να γίνει full-time content creator. Στο προφίλ της στο Instagram έχει πλέον 55 χιλ. followers. Και βγάζει 170.000 δολάρια τον χρόνο. Μέσα από sponsored social media posts, blog articles και μαρκετινγκ συμβουλευτική B2B.

H 26χρονή σε νέο άρθρο της στο CNBC, παραθέτει τώρα 4 πράγματα που θα ήθελε να ξέρει νωρίτερα. «Αλλά η επιτυχία μου δεν ήρθε εύκολα. Όταν ξεκίνησε το Packs Light, ήταν απλώς ένα χόμπι και δεν είχα ιδέα πώς να δημιουργήσω περιεχόμενο που θα αυξήσει το αναγνωστικό κοινό και θα προσέλκυε πελάτες. Έπρεπε να βρω μέντορες, να κάνω ερωτήσεις και να αγκαλιάσω τις αποτυχίες» εξηγεί.

«Αν και δεν μπορείτε να προβλέψετε κάθε πράγμα που θα συμβεί στο ταξίδι σας, το να γνωρίζετε τα εμπόδια που αναπόφευκτα θα αντιμετωπίσετε, μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε motivated και διανοητικά προετοιμασμένοι», λέει. Και παραθέτει 4 πράγματα που θα ήθελε να γνωρίζει νωρίτερα.

1. Στην αρχή, θα αναλάβεις ρόλους που δεν ήξερες καν ότι υπάρχουν

Το κλειδί της επιτυχίας είναι να είσαι self-started και ‘συνεχής μαθητής’. Εάν σκέφτεστε σοβαρά να δημιουργήσετε μια επιχείρηση, πρέπει να είστε πρόθυμοι να αναλάβετε όσους ρόλους χρειάζεται. «Ως δημιουργός περιεχομένου και σύμβουλος μάρκετινγκ, έχω φορέσει όλα τα… καπέλα που μπορείτε να σκεφτείτε — συγγραφέα, φωτογράφου, γραφίστα, κειμενογράφου, λογιστή και μάρκετινγκ. Έπρεπε επίσης να διδάξω τον εαυτό μου πώς να τα κάνει όλα αυτά τα πράγματα» λέει.

«Και για να εξοικονομήσω χρήματα με το να μην προσλάβω έναν web designer, ξεκίνησα μόνη μου τον ιστότοπο Packs Light. Το να κάνεις όλη αυτή τη δουλειά και να δουλεύεις full-time ήταν εξαντλητικό. Αλλά χαίρομαι που το έκανα, γιατί δεν μπορείτε να αρχίσετε να αναθέτετε καθήκοντα μέχρι να κατανοήσετε καλά πώς λειτουργεί κάθε πτυχή της επιχείρησής σας» τονίζει η ίδια.

2. Επένδυσε στο χτίσιμο μιας ομάδας

Μόλις η επιχείρησή σας αρχίσει να αναπτύσσεται γρήγορα, μην προσπαθήσετε να κάνετε τα πάντα μόνοι σας. Σχεδιάστε πώς θα φτιάξετε την ομάδα σας.

«Σήμερα, έχω έναν προσωπικό βοηθό, έναν blog manager, management agency και μια ολόκληρη ομάδα εργολάβων. Αλλά θα ήθελα να ήξερα νωρίτερα ότι η ανάπτυξη μιας ομάδας είναι βασικό συστατικό για τη δημιουργία ενός βιώσιμου επιχειρηματικού και εργασιακού περιβάλλοντος» τονίζει.

3. Δεν θα είναι όλοι χαρούμενοι για σένα

«Όταν μοιράστηκα ότι είχα φέρει 170.000 $ τον πρώτο χρόνο πλήρους απασχόλησης του ιστολογίου μου, έλαβα πολλά συγχαρητήρια μηνύματα. Κάποιοι όμως ήταν λιγότερο υποστηρικτικοί. Οι άνθρωποι στο Διαδίκτυο είπαν ότι σπαταλάω το πτυχίο μηχανικού μου, ενώ άλλοι πρότειναν ότι είχα μόλις σταθεί τυχερός με την επιτυχία μου. Τώρα, όταν αντιμετωπίζω κριτική για την επιχείρησή μου ή τον επιχειρηματικό τρόπο ζωής μου, δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να νιώθω απογοητευμένος» εξηγεί η 26χρονη.

«Μην δέχεστε κριτική από ανθρώπους που δεν είναι πρόθυμοι να ποντάρουν στον εαυτό τους και ρισκάρουν για να κυνηγήσουν τα πάθη τους στη ζωή» λέει.

4. Μην σκέφτεσαι μόνο τα χρήματα

Τα χρηματικά ορόσημα είναι διασκεδαστικά, αλλά στο τέλος της ημέρας είναι αυθαίρετα. Είναι πιο ικανοποιητικό να μπορείς να πεις «Είμαι οικονομικά ελεύθερος» ή «Κάνω αυτό που αγαπώ κάθε μέρα» ή «Έχω αντίκτυπο».

Απολαύστε το ορόσημο, αλλά μην παρασυρθείτε στην κούρσα για το επόμενο ποσό σε δολάρια. Για να πετύχετε, πρέπει να θυμάστε το «γιατί» σας και να συνεχίσετε. Η οικονομική επιτυχία θα ακολουθήσει τελικά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 + nine =