αρχικηVIRALΈρευνα απαντά: Γιατί πρέπει να αφήνετε τα παπούτσια έξω από το σπίτι

Έρευνα απαντά: Γιατί πρέπει να αφήνετε τα παπούτσια έξω από το σπίτι

Όσοι αφήνουν τα παπούτσια έξω από το σπίτι -και ζητάνε και από τους άλλους να το κάνουν- μάλλον θα νιώσουν… δικαιωμένοι.

Τι λέει νέα έρευνα: Μία ομάδα περιβαλλοντικών χημικών από το Indiana University Environmental Resilience Institute (IUPUI) εξέτασε επί μία δεκαετία το εσωτερικό περιβάλλον του σπιτιού και τα χημικά στοιχεία και ακαθαρσίες στις οποίες εκτίθενται οι ένοικοι. Η έρευνα δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, αλλά ένα συμπέρασμα έχει βγει με σιγουριά, πως πρέπει να βγάζετε τα παπούτσια σας εκτός σπιτιού.

Η ύλη που συγκεντρώνεται στο σπίτι δεν αποτελείται μόνο από σκόνη και νεκρά κύτταρα από ανθρώπους και κατοικίδια. Περίπου το 1/3 αυτής έρχεται από έξω. Κάποιοι από τους μικροοργανισμούς που υπάρχουν στα παπούτσια συμπεριλαμβάνουν παθογόνα ανθεκτικά σε φάρμακα και νοσοκομειακά μικρόβια που είναι πολύ δύσκολο να καταπολεμηθούν. Προσθέστε μερικές τοξίνες που προκαλούν καρκίνο από υπολείμματα ασφάλτου και χημικά που προκαλούν ενδοκρινικές διαταραχές και θα δείτε τα παπούτσια σας με άλλο μάτι.

Η έρευνα επικεντρώθηκε και σε πιθανώς τοξικά μέταλλα όπως αρσενικό, κάδμιο και μόλυβδο, στα σπίτια 35 χωρών. Τα περισσότερα είναι άοσμα και άχρωμα με αποτέλεσμα να μην τα καταλαβαίνετε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one + eight =