αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑGPD Pocket: Αυτό είναι το πιο μικρό laptop στον κόσμο

GPD Pocket: Αυτό είναι το πιο μικρό laptop στον κόσμο

Στις μέρες μας, οι διαστάσεις των προσωπικών υπολογιστών παρουσιάζουν μια τάση να μικραίνουν συνεχώς, σε μια προσπάθεια να προσφέρουν μεγαλύτερη ευκολία στη χρήση και τη μεταφορά τους παντού. Σε αυτό το πλαίσιο κινείται και το GPD Pocket, ένα laptop το οποίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε φάση χρηματοδότησης και το οποίο εκ πρώτης όψεως δίνει την εντύπωση ενός παιχνιδιού για μικρά παιδιά, παρά ενός ολοκληρωμένου συστήματος με Windows 10.

Το Pocket είναι στην ουσία η δεύτερη συσκευή της GPD, μετά το GPD Win το οποίο προσανατολίζεται κυρίως προς το χώρο του gaming. Όσον αφορά το Pocket, να αναφέρουμε ότι έχει διαστάσεις 7.1 x 4.1 ίντσες ή σχεδόν το μέγεθος ενός βιβλίου μεσαίου μεγέθους.

Όπως αναφέρει το Digitallife.gr, περιλαμβάνει οθόνη 7 ιντσών 1080p και εξοπλίζεται με ένα Intel Atom x7-Z8700 CPU και 4GB RAM. Πάνω του ο υποψήφιος αγοραστής θα βρει θύρες USB 3.0, USB-C, HDMI καθώς και μια των 3.5 χιλιοστών για ακουστικά. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα γίνει διαθέσιμη και μια έκδοση με λειτουργικό σύστημα Ubuntu και παρά τις μικρές του διαστάσεις, υπόσχεται να προσφέρει 12 ώρες διάρκεια μπαταρίας. Ακολουθεί μια φωτογραφία με το συγκεκριμένο laptop δίπλα σε ένα MacBook Air.

Είναι διαθέσιμο μέσω του Indiegogo στη τιμή των $399. Όπως έχει δείξει το πρόσφατο παρελθόν με το GPD Win, έτσι και με το Pocket η εταιρεία μάλλον θα μπορέσει να διατηρήσει το χρονοδιάγραμμα που έχει υποσχεθεί, για πιθανή διάθεσή του τον ερχόμενο Ιούνιο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 + three =