αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑForbes: Τρία πράγματα που πρέπει να κάνεις στο Linkedin τουλάχιστον 1 φορά τον μήνα

Forbes: Τρία πράγματα που πρέπει να κάνεις στο Linkedin τουλάχιστον 1 φορά τον μήνα

Το Linkedin είναι ένα πολύ ισχυρό εργαλείο για να βρεις την επόμενη θέση εργασίας σου, αλλά και για να δικτυωθείς. Αυτό είναι λίγο- πολύ γνωστό. Για να πετύχεις όμως καλά αποτελέσματα, είναι απαραίτητο ένα πράγμα, ανάμεσα σε άλλα: Να κρατάς κάποια στοιχεία σε… ασφαλές μέρος. Για να μην πάνε χαμένες οι κινήσεις σου.

Το Forbes εστιάζει ακριβώς εκεί. Και παραθέτει τρία πράγματα που πρέπει να κάνεις στο Linkedin, τουλάχιστον μια φορά τον μήνα. Θυμήσου: Το Linkedin είναι μια δημοφιλής πλατφόρμα, αλλά δεν είναι δική σου.

1# Εξαγωγή της λίστας επαφών: Ναι, μπορεί να έχεις συγκεντρώσει μια καλή λίστα επαφών. Είναι πολύτιμη. Για αυτό ακριβώς πρέπει να την έχεις και σε ένα «αντίγραφο», πέρα από το Linkedin. Μπορείς να κάνεις εξαγωγή αυτή τη λίστα. Ακολουθώντας τα εξής βήματα, ξεκινώντας από την homepage: My Network -> Your Connections -> Manage synced and imported contacts -> Export contacts. Έτσι θα λάβεις ένα σχετικό αρχείο στο email σου.

2# Αντίγραφο του προφίλ σου: Είναι λογικό να κάνεις συχνά αλλαγές στο προφίλ σου. Άρα πιθανόν να μην έχει ένα πρόσφατο αντίγραφο του. Μπορεί λίγοι να το γνωρίζουν, αλλά αυτό στο παρέχει επίσης η πλατφόρμα, με μερικά απλά βήματα. Πήγαινε στο προφίλ σου, και ακριβώς δίπλα από τη φωτογραφία σου, πάτα σε αυτές τις τρεις τελίτσες. Στη συνέχεια πάτα «save to PDF».

3# Αναθεώρησε τα endorsements: Όντως είναι σημαντικό να σου κάνουν οι άλλοι endorsements στα skills σου. Αυτό δείχνει πόσο καλός επαγγελματίας είσαι. Δεν πρέπει όμως να έχεις endorsements σε 100 skills. Έτσι χάνεται η εστίαση και η εξειδίκευση. Αποφάσισε σε ποια 10 skills θες να φαίνεσαι καλός. Και μη διστάσεις να διαγράψεις endorsements σε άλλα «άσχετα» skills.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 5 =