αρχικηVIRALBusiness Insider: Αυτή η Ελληνική πόλη είναι μέσα στις 20 όπου κάποιος μπορεί να ζήσει φθηνότερα- Πόσο κοστίζει εκεί το ενοίκιο και ένας καφές

Business Insider: Αυτή η Ελληνική πόλη είναι μέσα στις 20 όπου κάποιος μπορεί να ζήσει φθηνότερα- Πόσο κοστίζει εκεί το ενοίκιο και ένας καφές

Μια ελληνική πόλη συμπεριλαμβάνεται στη λίστα που συνέταξε το Business Insider με τις 20 πόλεις στον κόσμο όπου το κόστος ζωής είναι πολύ χαμηλό συγκριτικά με τις μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ.

Για την λίστα του, το Business Insider χρησιμοποίησε δεδομένα από το Numbeo, έναν ιστότοπο που συγκρίνει το κόστος ζωής στις μεγάλες πόλεις σε όλο τον κόσμο. Το Numbeo υπολογίζει τον μέσο όρο των δαπανών που υποβάλλονται από τους χρήστες, συμπεριλαμβανομένων των εκτιμώμενων μηνιαίων δαπανών για ένα άτομο ή τετραμελούς οικογένειας, του μηνιαίου ενοικίου και της τιμής αγοράς ενός σπιτιού στο κέντρο της πόλης. Υπολογίζει επίσης τις τυπικές τιμές για έναν καφέ, ένα γεύμα για δύο και τη συνδρομή στο γυμναστήριο.

Πολλές από τις περιοχές που βρίσκουμε στη λίστα κατατάσσονται επίσης υψηλά όσον αφορά την ποιότητας ζωής, σημειώνει το Business Insider, χωρίς ωστόσο να παραλείπει να υπογραμμίσει ότι το χαμηλότερο κόστος ζωής μερικές φορές έρχεται σε βάρος άλλων χαρακτηριστικών της πόλης, όπως η ασφάλεια, η υγειονομική περίθαλψη και η ρύπανση.

Ποια Ελληνική πόλη είναι μέσα στη λίστα; Το Ηράκλειο Κρήτης! Όπως σημειώνεται: Είναι η πρωτεύουσα της Κρήτης και βρίσκεται κοντά σε δύο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους, το Ανάκτορο της Κνωσού και το Ανάκτορο της Φαιστού. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να μην είναι συνηθισμένοι στους πιο αργούς ρυθμούς ζωής της πόλης.

Μέσο μηνιαίο ενοίκιο για σπίτι ενός υπνοδωματίου στο κέντρο της πόλης: 463,20 $ (419 ευρώ)

Μηνιαίο κόστος για ένα άτομο (εκτός στέγασης): 880,40 $ (796 ευρώ)

Μηνιαίο κόστος για μια τετραμελή οικογένεια (εκτός στέγασης): 3.066,60 $ (1.714 ευρώ)

Κόστος ενός καπουτσίνο: 3,98 $ (3,60 ευρώ)

Μέσα στην λίστα βλέπουμε ακόμα πόλεις όπως: Άκρα (Γκάνα), Ασουνσιόν (Παραγουάη), Μπακού (Αζερμπαϊτζάν), Μπάρι (Ιταλία), Μπουένος Άιρες (Αργεντινή), Τσενγκντού (Κίνα), Ρίο ντε Τζανέιρο (Βραζιλία), Σπλιτ (Κροατία), Βαλένθια (Ισπανία).

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − 12 =