αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑBuffett: «Πες μου ποιος είναι ο ήρωας σου για να σου πω πού θα καταλήξεις»

Buffett: «Πες μου ποιος είναι ο ήρωας σου για να σου πω πού θα καταλήξεις»

Οι “ήρωες” που έχει ο καθένας στη ζωή του είναι πολύ σημαντικοί για την πορεία που θα χαράξει τελικά. Αυτό τουλάχιστον πιστεύει ο Warren Buffett, ίσως ο πιο γνωστός επενδυτής στον κόσμο.

Με αφορμή τα 90α του γενέθλια, το Forbes συγκέντρωσε και επεξεργάστηκε ομιλίες που πραγματοποίησε ο γνωστός επενδυτής στα Forbes 400 Summit με τους σημαντικότερους φιλανθρώπους του πλανήτη που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία 9 χρόνια και έφτιαξε 8 video τα οποία και παρουσιάζει το Capital.gr, ξεκινώντας με το πρώτο που έχει τίτλο: Βρίσκοντας τους μέντορες.  

“Λέω στους μαθητές: πες μου ποιος είναι ο ήρωάς σου για να σου πω πού θα καταλήξεις”, λέει ο Buffett. Ο ίδιος παραδέχεται ότι ο πατέρας του τον επηρέασε περισσότερο από τον καθένα.

“Από τη στιγμή που γεννιέσαι, μαθαίνεις από τους γονείς σου. Όχι από τα λόγια τους, αλλά από τις πράξεις τους”, σύμφωνα με τον Buffett. “Είναι σημαντικό αν, όχι και οι δύο, τουλάχιστον ένας από τους γονείς μας είναι ήρωας για εμάς και δεν μας απογοητεύει ποτέ”.

“Λυπάμαι πάντα όσους ετοιμάζονται να γίνουν νέοι γονείς γιατί πρόκειται να αναλάβουν τον πιο σημαντικό ρόλο στη ζωή τους χωρίς να έχουν λάβει καμία εκπαίδευση. Δεν υπάρχει τρόπος να πατήσεις το rewind. Ήδη η ημέρα Νο 1, είναι σημαντική. Και δεν έχει τόση σημασία τι λες, αλλά το τι κάνεις και τι παρατηρείς γύρω σου”. 

Ο ίδιος ο Buffett είχε την τύχη να έχει πάνω από 10 “ήρωες” στη ζωή του. Και κανένας από αυτούς δεν τον απογοήτευσε. Είχε από νωρίς τον πατέρα του, ενώ βρήκε τον καλύτερο μέντορα επενδύσεων που θα μπορούσε να έχει στο πρόσωπο του Ben Graham.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 − six =