αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑBloomberg: «Πλήρωσε με περισσότερο ή παραιτούμαι», λένε όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι

Bloomberg: «Πλήρωσε με περισσότερο ή παραιτούμαι», λένε όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι

Οι μισοί από τους εργαζόμενους στις ΗΠΑ είναι έτοιμοι να πιέσουν τους εργοδότες τους έτσι ώστε να λάβουν έναν καλύτερο μισθό. Όπως μεταδίδει το Bloomberg, μετά από δύο χρόνια πανδημίας και γενικότερων δυσκολιών, οι εργαζόμενοι τώρα είναι έτοιμοι να ζητήσουν περισσότερα.

«Περίπου το 55% λέει ότι είναι πιθανό να αναζητήσει προσφορές εργασίας από άλλες εταιρείες, για να λάβουν αυξήσεις στις τρέχουσες εταιρείες τους», σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από το The Harris Poll για το Bloomberg News.

Αν τους προσφερθούν εξωτερικοί ρόλοι, σχεδόν τα 2/3 δήλωσαν ότι θα εγκατέλειπαν τις τρέχουσες δουλειές τους. Οι Millennials είναι οι πιο πιθανό… να πηδήξουν από το πλοίο και ακολουθούν οι Gen Z, Gen X και Boomers. Μεταξύ των εργαζομένων που είναι πιθανό να ζητήσουν αύξηση σύντομα, σχεδόν όλοι λένε ότι ο πληθωρισμός είναι ένας παράγοντας που έπαιξε ρόλο στην απόφασή τους και η πλειοψηφία ανέφερε στους λόγους επίσης το τρέχον οικονομικό κλίμα.

Ο Kenneth Fung κινήθηκε σε αυτό τον δρόμο και πέτυχε ένα καλό deal. Ο 31χρονος εργαζόμενος στον τομέα της τεχνολογίας στη Βιρτζίνια ήλπιζε να λάβει σημαντική αύξηση από την εταιρεία στην οποία εργαζόταν για τέσσερα χρόνια. Όταν το αφεντικό του, του πρόσφερε μόνο 10% αύξηση μισθού πέρυσι, απογοητεύτηκε.

Ο Fung άρχισε να κάνει αιτήσεις σε άλλες επιχειρήσεις και γρήγορα έλαβε μια προσφορά από μια ανταγωνιστική εταιρεία με αύξηση μισθού 70%. Αποφάσισε να δεχτεί. Στη συνέχεια, όμως, ένας φίλος στη δουλειά του πρότεινε να ρωτήσει αν ο σημερινός εργοδότης του μπορούσε να ματσάρει την προσφορά. Προς μεγάλη έκπληξη του Fung, ο εργοδότης το έκανε — και γρήγορα. Τώρα, βγάζει περίπου 200.000 δολάρια το χρόνο, από περίπου 120.000 δολάρια που ήταν το εισόδημα του πριν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 − two =