αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑBill Gates: «Τα δύο βιβλία που προτείνω σε όσους προσλαμβάνω στη Microsoft»

Bill Gates: «Τα δύο βιβλία που προτείνω σε όσους προσλαμβάνω στη Microsoft»

Είναι γνωστό ότι ο Bill Gates είναι λάτρης του διαβάσματος. Ακόμα και τώρα που έχει φτάσει να είναι ένας από τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον κόσμο, προσπαθεί να βρει χρόνο μέσα στο 24ωρο του για να διαβάσει κάποιο βιβλίο. Με αυτό τον τρόπο επεκτείνει συνεχώς τις γνώσεις του, ενώ παράλληλα «καθαρίζει» το μυαλό του από τα ζητήματα που προκύπτουν στην καθημερινότητα του.

Το ίδιο προτείνει και στους άλλους. Μιλώντας στο Seattle high school το 2019, είχε παραθέσει δύο συγκεκριμένα βιβλία, τα οποία προτείνει σε όποιον προσλαμβάνει στην Microsoft ή στο Ίδρυμα Bill and Melinda Gates. Δύο βιβλία που ο ίδιος θεωρεί «πολύ θεμελιώδη», όπως λέει χαρακτηριστικά. Αυτά είναι το «Factfulness» του Hans Rosling και το «Better Angels of Our Nature» του Steven Pinker.

«Παρόλο που πιστεύω ότι όλοι πρέπει να το διαβάσουν, έχει ιδιαίτερα χρήσιμες ιδέες για όποιον κάνει το άλμα από το πανεπιστήμιο προς την επόμενη φάση της ζωής», έχει πει ο Gates για το πρώτο βιβλίο. Ενώ για το δεύτερο έχει σημειώσει: «Προσφέρει μια πραγματικά φρέσκια προοπτική για το πώς να επιτύχουμε θετικά αποτελέσματα στον κόσμο».

Φυσικά η ανάγνωση βιβλίων δεν αρκεί για να σε φτάσει στην επιτυχία. Οι άνθρωποι θα πρέπει επίσης να μπορούν να κάνουν ερωτήσεις όπως, “Πως το αντιμετωπίσατε αυτό;”. Όπως έχει παραδεχτεί ο Bill Gates, του αρέσει όταν οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να μάθουν.

Στην ίδια ομιλία το 2019, ο διάσημος δισεκατομμυριούχος είπε ότι το Ιδρυμα του προσλαμβάνει άτομα που έχουν διαφορετικά σετ δεξιοτήτων αλλά μοιράζονται μια περιέργεια για τον κόσμο. Και θέλουν να καταγράφουν μια πρόοδο. Ο Gates είπε επίσης ότι οι άνθρωποι πρέπει να είναι πρόθυμοι να μάθουν και να «ανανεώνουν συνεχώς τις γνώσεις τους». Συνιστά, για παράδειγμα, να ακούτε podcast ή να παρακολουθείτε διαλέξεις στο Διαδίκτυο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve + 19 =