αρχικηVIRALAnalemma Tower: Ο φουτουριστικός ουρανοξύστης που θα κρέμεται… από έναν αστεροειδή

Analemma Tower: Ο φουτουριστικός ουρανοξύστης που θα κρέμεται… από έναν αστεροειδή

Ένα αρχιτεκτονικό γραφείο πρότεινε μόλις την κατασκευή ενός φουτουριστικότατου ουρανοξύστη που θα κρέμεται από τους ουρανούς με τη βοήθεια (κάθεστε;) ενός αστεροειδούς που θα παραμένει βιαίως σε τροχιά γύρω από τη Γη!

Οι αστεροειδείς είναι φαίνεται η τελευταία λέξη της μόδας στην κτηματομεσιτική ή αυτό θέλει τουλάχιστον να πιστέψουμε η αρχιτεκτονική φίρμα Clouds Architecture Office, η οποία στοχεύει ψηλά. Πολύ ψηλά…

Ο ουρανοξύστης που ευαγγελίζεται και αποκαλεί «Analemma Tower» θα πλέει αμέριμνος στους αιθέρες του πλανήτη μας, καθώς θα κρέμεται από σχοινιά προσαρμοσμένα σε έναν αστεροειδή που θα προσδέσουμε παρά τη θέλησή του σε μόνιμη τροχιά γύρω από τη Γη. Και ναι, το λένε σοβαρά!

Όσο για το ίδιο το κρεμαστό κτίριο, που θα περιλαμβάνει διαμερίσματα και γραφεία, θα κινείται συνεχώς διατρέχοντας το Βόρειο και το Νότιο Ημισφαίριο σε μια περίοδο 24 ωρών. Κινούμενο με ταχύτητες 480 χλμ/ώρα και διαγράφοντας μια πορεία «οχτάρι», θα περνά από τη βάση του (πιθανότατα το Ντουμπάι) την ίδια ώρα κάθε μέρα, όπως σημειώνει το Newsbeast.gr.

Ενέργεια θα αντλεί από τον ήλιο και νερό από τα σύννεφα, σύμφωνα πάντα με τον υπερφιλόδοξο σχεδιασμό. Πλάι στο γεγονός πως θα είναι το πρώτο ιπτάμενο κτίριο της ανθρωπότητας, θα είναι φυσικά και το ψηλότερο.

Αν θα γίνει το «Analemma Tower» το επόμενο βήμα της ανθρώπινης κατασκευαστικής, αυτό μέλλει να αποδειχθεί. Για την ώρα πάντως ο σχεδιασμός προβλέπει πως όταν θα θέλουν οι κάτοικοι του ουρανοξύστη να αλληλεπιδράσουν με τον μητρικό πλανήτη Γη, αυτό θα γίνεται με τη βοήθεια επιβατικών drones και εξελιγμένων ανελκυστήρων.

eeelmanannaleftyrtftgh1

eeelmanannaleftyrtftgh2

eeelmanannaleftyrtftgh3

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο