αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΧρεοκόπησε η αλυσίδα Bed Bath & Beyond

Χρεοκόπησε η αλυσίδα Bed Bath & Beyond

Αίτημα υπαγωγής στο Άρθρο 11 του Πτωχευτικού Κώδικα των ΗΠΑ για προστασία από τους πιστωτές κατέθεσε η Bed Bath & Beyond, καθώς απέτυχαν οι προσπάθειες της τελευταίας στιγμής να αντλήσει τα κεφάλαια, που χρειάζεται για να σταθεί στα πόδια της.

Η δοκιμαζόμενη αλυσίδα καταστημάτων οικιακού εξοπλισμού εξέταζε την πιθανότατα της χρεοκοπίας από τον Ιανουάριο, όταν εξέδωσε ειδοποίηση «επίμονης ανησυχίας» για περιορισμένη ρευστότητα και δυσκολία κάλυψης των δαπανών της ύστερα από απογοητευτικές πωλήσεις κατά την εορταστική σεζόν.

Οι μετοχές της εταιρείας έκλεισαν την Παρασκευή στα 29 σεντς, δίνοντάς της κεφαλαιοποίηση μόλις 136,9 εκατ. δολαρίων. Πρόκειται για πτώση 88% από τις αρχές του έτους. Τον Απρίλιο του 2022 η μετοχή διαπραγματευόταν κοντά στα 20 δολάρια.

Τα 360 καταστήματα Bed Bath & Beyond και τα 120 Buybuy Baby προς το παρόν θα μείνουν ανοιχτά όσο θα προχωρά η διαδικασία και θα ρευστοποιείται ενεργητικό. Στα τέλη Νοεμβρίου η Bed Bath είχε ενεργητικό 4,4 δισ. δολαρίων και χρέη 5,2 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τα έγγραφα που κατέθεσε στην αίτηση πτώχευσης. Τα περισσότερα δάνεια τα έχει λάβει από τις JPMorgan και Sixth Street.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 + thirteen =