αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΧρήστος Βιτσικάνος (L’ Artigiano): Λαμβάνουμε 100 βιογραφικά από υποψήφιους εργαζόμενους και… δεν έρχεται κανείς

Χρήστος Βιτσικάνος (L’ Artigiano): Λαμβάνουμε 100 βιογραφικά από υποψήφιους εργαζόμενους και… δεν έρχεται κανείς

Η ελληνική αλυσίδα πίτσας και ιταλικού φαγητού, L’ Artigiano, συνεχίζει το πλάνο ανάπτυξης και το 2024. Mε συνολικά 24 καταστήματα αυτή τη στιγμή, έχει προγραμματίσει να λειτουργήσει τρία νέα καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας και τα βόρεια προάστια, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο ιδρυτής και επικεφαλής της επιχείρησης, Χρήστος Βιτσικάνος.

Η επένδυση για κάθε κατάστημα αγγίζει περίπου τις 250.000 ευρώ, ενώ και τα τρία νέα καταστήματα θα είναι εταιρικά. Σημειώνεται ότι από τον προαναφερόμενο αριθμό καταστημάτων τα 18 από αυτά είναι εταιρικά και τα υπόλοιπα λειτουργούν με το μοντέλο του franchise.

Ο επιχειρηματίας αναφέρθηκε και στην δυσκολία εξεύρεσης εργαζομένων. Όπως είπε, σήμερα είναι πολύ δύσκολο να βρεις ντελιβεράδες, δεδομένου ότι από τη στιγμή έναρξη της δραστηριότητάς τους οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες διανομής έχουν απορροφήσει περίπου 10.000 άτομα.

Παράλληλα συμπλήρωσε: «Τα πράγματα όμως είναι πολύ δύσκολα και σε ό,τι αφορά την εύρεση άλλων ειδικοτήτων στα καταστήματά μας όπως είναι άτομα για μπουφέ ή μάγειρες. Η εικόνα επιδεινώθηκε σημαντικά στη μετά Covid περίοδο. Δημιουργήσαμε ειδικό τμήμα ανθρώπινων πόρων προκειμένου να διαχειριστούμε αποτελεσματικότερα τη συγκεκριμένη συνθήκη και να βρούμε λύση στο πρόβλημα. Το πιο σύνηθες είναι ότι δημοσιεύουμε μία αγγελία, λαμβάνουμε 100 βιογραφικά, κλείνουμε 10 ραντεβού και στη συνέχεια δεν έρχεται κανείς στο ραντεβού. Αυτή τη στιγμή το εργατικό κόστος ανέρχεται σε ποσοστό 37% επί του συνολικού μας τζίρου, ενώ ο μέσος μισθός για το μόνιμο προσωπικό ανέρχεται σε περίπου 1.200 ευρώ μεικτές αποδοχές».

Η l’artigiano απασχολεί σήμερα περίπου 750 άτομα στα καταστήματά της και περί τα 1.200 άτομα στον όμιλο.

Σε ότι αφορά το φαινόμενο του ghosting, είχαμε ξανά αναφερθεί σε προηγούμενο άρθρο μας. Μιλώντας στη γερμανική τηλεόραση (ARD) ο Έντσο Βέμπερ, ερευνητής στο Ινστιτούτο για την Αγορά Εργασίας με έδρα τη Νυρεμβέργη, λέει μεταξύ άλλων:

«Οι υποψήφιοι δέχονται περισσότερες προτάσεις για δουλειά. Και όταν έχεις πολλές προτάσεις, είσαι στην ευχάριστη θέση να μπορείς να επιλέξεις μία από αυτές».

Ο Γερμανός αναλυτής υποστηρίζει ότι το φαινόμενο θα ενταθεί στα επόμενα χρόνια για προφανείς δημογραφικούς λόγους, καθώς «οι μπέιμπι μπούμερς βγαίνουν στη σύνταξη και τους διαδέχεται η ‘Γενιά Ζ’.  Εκεί θα αρχίσουν τα σοβαρά προβλήματα στην αγορά εργασίας».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 4 =