αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΧάκερ κλέβουν τα log in χρηστών στο Netflix- Οι 3 μέθοδοι που χρησιμοποιούν

Χάκερ κλέβουν τα log in χρηστών στο Netflix- Οι 3 μέθοδοι που χρησιμοποιούν

Λόγω της εξάπλωσης του κορονοιού σε όλο τον πλανήτη και των περιοριστικών μέτρων που έχει επιφέρει, οι πλατφόρμες online streaming… έχουν πάρει φωτιά αυτή την περίοδο. Φαίνεται όμως ότι κάποιοι χάκερ βρήκαν την ευκαιρία να επωφεληθούν από το τοπίο που έχει δημιουργηθεί.

Ερευνητές ασφαλείας προειδοποιούν ότι εγκληματίες στον κυβερνοχώρο προσπαθούν να κλέψουν streaming λογαριασμούς των χρηστών. Στόχος τους είναι να τους πουλήσουν ή να τους χρησιμοποιούν οι ίδιοι για να παρακολουθούν προγράμματα δωρεάν.

«Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο καλούνται να παραμείνουν στα σπίτια τους εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Γι’ αυτό, πολλοί στρέφονται στις streaming υπηρεσίες για διασκέδαση», εξήγησε ο Adenike Cosgrove, στέλεχος της Proofpoint.

Οι επιτιθέμενοι μπορεί να εκμεταλλευτούν αυτή την κατάσταση και να αυξήσουν την κλοπή και την πώληση credentials λογαριασμών για streaming υπηρεσίες. «Συνιστούμε στους καταναλωτές να ακολουθήσουν μερικά απλά βήματα για να προστατεύσουν τους λογαριασμούς τους και να εντοπίσουν και να αφαιρέσουν πιθανούς μη εξουσιοδοτημένους χρήστες», είπε ακόμα.

Τα κλεμμένα logins για streaming λογαριασμούς πωλούνται συνήθως στο dark web για ποσά πολύ μικρότερα από τη μηνιαία συνδρομή. Συχνά, οι χρήστες δεν καταλαβαίνουν ότι οι λογαριασμοί τους χρησιμοποιούνται και από άλλους.

Η Proofpoint εξηγεί τρεις βασικούς τρόπους με τους οποίους οι hackers μπορούν να κλέψουν έναν λογαριασμό:

Η πρώτη μέθοδος περιλαμβάνει τη χρήση malware. Οι hackers εγκαθιστούν κάτι σαν keylogger στη συσκευή για να κλέψει τον κωδικό πρόσβασης, όταν ο χρήστης τον εισαγάγει για να συνδεθεί στο λογαριασμό.

Η δεύτερη μέθοδος περιλαμβάνει την αποστολή phishing emails. Οι εγκληματίες εξαπατούν τα θύματα και τα κάνουν να δώσουν τους κωδικούς τους, συνήθως σε ψεύτικα login sites.

Τέλος, μια συχνή πρακτική είναι η απόκτηση credentials από βάσεις δεδομένων που έχουν διαρρεύσει από άλλους hackers και η δοκιμή τους σε streaming λογαριασμούς.

«Οι καλύτεροι τρόποι για να προστατέψετε τα streaming credentials σας είναι να ενημερώνετε το λειτουργικό σας σύστημα, τον browser και τα plugins σας και να μην κάνετε κλικ σε συνδέσμους ή συνημμένα που βρίσκονται σε ύποπτα emails (άγνωστες πηγές κλπ). Αν θέλετε να επισκεφτείτε ένα streaming site, αναζητήστε το απευθείας στον browser. Μην μπαίνετε από συνδέσμους που βρίσκετε σε emails» σημειώνουν οι ειδικοί.

Είναι, επίσης, σημαντικό να χρησιμοποιείτε πάντα έναν μοναδικό, ισχυρό κωδικό πρόσβασης για κάθε ένα από τα streaming sites σας. Μπορεί να βοηθήσει ένας password manager.

*Για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα για το Netflix, ακολούθησε το It’s Possible στο Facebook εδώ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 + five =