αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤρεις κανόνες που εφαρμόζουν τα άτομα με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη

Τρεις κανόνες που εφαρμόζουν τα άτομα με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη

Ο δείκτης συναισθηματικής νοημοσύνης μας (Emotional Intelligence), ή αλλιώς EQ, καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο διαχειριζόμαστε τα συναισθήματα, τόσο τα δικά μας, όσο και των άλλων και μπορεί να διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στον καθορισμό της ευτυχίας και της επιτυχίας μας. Και φυσικά είναι σημαντικό στις σχέσεις μας με άλλους ανθρώπους.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η κατανόηση των συνηθειών των συναισθηματικά έξυπνων ανθρώπων είναι τόσο χρήσιμη για όλους μας.

Τώρα θα δούμε 3 κανόνες που εφαρμόζουν στις συζητήσεις οι συναισθηματικά ευφυείς άνθρωποι. Αυτές οι συνήθειες κάνουν τεράστια διαφορά και είναι κάτι που όλοι μπορούμε να βάλουμε στις συζητήσεις μας.

1) Ακούνε χωρίς βιαστικές κρίσεις

Ένα πράγμα που κάνουν οι συναισθηματικά έξυπνοι άνθρωποι στις συνομιλίες είναι ότι ακούν χωρίς να βιάζονται να κρίνουν.

Πολλοί άνθρωποι ακούν κάτι που δεν τους αρέσει και λένε αμέσως:

«Τι; Αλήθεια το πιστεύεις αυτό;»

Το συναισθηματικά έξυπνο άτομο δεν το κάνει αυτό. Μένει ένα βήμα πίσω και επικεντρώνεται στο να ακούει αντί απλώς να ανταποκρίνεται.

Αποφεύγει να βουτήξει κατευθείαν σε μια απότομη κρίση και αντ’ αυτού ακούει το άλλο άτομο λίγο περισσότερο. Μπορεί να καταλήξουν να διαφωνούν ή να θέλουν να προσθέσουν τη δική τους οπτική που συγκρούεται, αλλά θα προτιμούσαν να ακούσουν πρώτα τα πάντα.

2) Κάνουν follow-up ερωτήσεις

Ένα άλλο βασικό πράγμα που κάνουν οι συναισθηματικά έξυπνοι άνθρωποι είναι να κάνουν follow-up ερωτήσεις σε μια συνομιλία.

Δεν κάθονται εκεί σαν ένα… κούτσουρο. Ούτε σχολιάζουν τον καιρό. Συνεχίζουν από εκεί που σταμάτησε κάποιος και κάνουν μια ερώτηση σχετικά.

Για παράδειγμα, αν δουν έναν συνάδελφο στο εμπορικό κέντρο και ο συνάδελφος αρχίσει να μιλάει για τις γιορτινές αγορές και πόσο απασχολημένος είναι, το συναισθηματικά έξυπνο άτομο μπορεί να ρωτήσει:

«Αγόρασες ωραία δώρα σήμερα;»

Αυτό συνεχίζει τη συζήτηση και την ωθεί προς τα εμπρός.

Αυτό κάνει τους ανθρώπους να τους συμπαθούν επειδή πραγματικά νιώθουν ότι τους ακούνε.

3) Είναι ειλικρινείς

Δεν υπάρχει δυνατότητα να κερδίσεις την εμπιστοσύνη κάποιου χωρίς να είσαι ειλικρινής και πραγματικά να νοιάζεσαι.

Αυτό είναι που προσφέρει ο συναισθηματικά έξυπνος άνδρας ή γυναίκα:

Ακούει με ειλικρίνεια και με πραγματικό ενδιαφέρον, όχι μόνο επειδή αισθάνονται ότι «πρέπει» ή επειδή είναι ωραίο.

Το συναισθηματικά έξυπνο άτομο κάνει ξεκάθαρο ότι θέλει πραγματικά να μάθει περισσότερα και ακούει τι λέγεται. Αυτή η ειλικρίνεια επιτρέπει στους άλλους ανθρώπους να ανοιχτούν περισσότερο σε αυτούς και να τους συμπαθήσουν πραγματικά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × five =