αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο λάθος που κάνουμε όλοι με την φόρτιση του κινητού και καταστρέφει την μπαταρία

Το λάθος που κάνουμε όλοι με την φόρτιση του κινητού και καταστρέφει την μπαταρία

Είναι πολύ συνηθισμένο για τους περισσότερους από εμάς να αφήνουμε το κινητό μας να φορτίζει όλο το βράδυ. Έτσι θεωρούμε ότι θα το έχουμε πλήρως φορτισμένο για να διατηρηθεί η μπαταρία του όλη τη μέρα. Η αλήθεια είναι πως το κάνουμε αυτό γιατί δεν έχουμε το χρόνο ή τη διάθεση να περιμένουμε να φτάσει η μπαταρία σε ένα ικανοποιητικό και να αφαιρέσουμε τον φορτιστή.

Κι όμως αυτό είναι το βασικό λάθος, σύμφωνα με τους ειδικούς, το οποιο καταστρέφει τη μπαταρία του κινητού μας. Όταν φτάνει στο 100% η θερμοκρασία του αυξάνεται και αυτό δεν είναι καλό. Μια ακόμη συνήθεια που καταστρέφει το κινητό μας είναι ότι το αφήνουμε να αποφορτιστεί τελείως ή να φτάσει πολύ κοντά στο να κλείσει. Είναι αυτό μία καλή κίνηση για το κινητό μας ή του αφαιρούμε χωρίς να ξέρουμε ημέρες «ζωής»; Στην πραγματικότητα και αυτή είναι μια κακή πρακτική.

Το σωστό είναι να φορτίζει κάποιος το κινητό από το 40% μέχρι το 80% και να φροντίζει να βρίσκεται πάντα πιο πάνω από το 50%. Όσο περισσότερο προσέχεις το κινητό σου, τόσο περισσότερο θα ζήσει η μπαταρία του.

Πηγή: news.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × one =