αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο «εξωγήινο» αεροσκάφος που θα κάνει το Νέα Υόρκη- Λονδίνο σε 90 λεπτά. Το ετοιμάζει μια startup

Το «εξωγήινο» αεροσκάφος που θα κάνει το Νέα Υόρκη- Λονδίνο σε 90 λεπτά. Το ετοιμάζει μια startup

Μια αμερικανική start-up εταιρεία αποκάλυψε τα σχέδια της για να τη δημιουργία ενός αεροσκάφος που θα ταξιδεύει με ταχύτητα πέντε φορές μεγαλύτερη από εκείνη του ήχου και θα μπορεί να πραγματοποιεί την πτήση Νέα Υόρκη – Λονδίνο σε 90 λεπτά.

Η εταιρεία Hermeus Corporation λέει πως έχει βρει τους χρηματοδότες για εξελίξει και να κατασκευάσει το αεροπλάνο που θα ταξιδεύει με ταχύτητα Mach 5, Mach 1 είναι η ταχύτητα του ήχου (1.235 χιλιόμετρα ανά ώρα). Αν το εγχείρημα στεφθεί με επιτυχία θα προκαλέσει επανάσταση στις επιβατικές αεροπορικές μεταφορές καθώς τα περισσότερα αεροπλάνα αυτή τη στιγμή πραγματοποιούν την πτήση Νέα- Υόρκη Λονδίνο σε επτά ώρες. «Στόχος μας είναι να φέρουμε επανάσταση στις παγκόσμιες αεροπορικές μεταφορές, παρόμοια με αυτή που έφερε στο διαδίκτυο το πέρασμα από τις συνδέσεις dial-up στις ευρυζωνικές συνδέσεις», δηλώνει ο ΑJ Piplica, συνιδρυτής και CEO της Hermeus.

Oι υπεύθυνοι της εταιρεία ελπίζουν πως το αεροσκάφος θα έχει αυτονομία για ταξίδι 7400 χιλιομέτρων με ταχύτητα πτήσης 5300 χιλιομέτρων ανά ώρα. Ανάμεσα στους ιδρυτές της εταιρείας είναι πρώην στελέχη της SpaceX της διαστημικής εταιρείας του Έλον Μασκ και της Blue Origin, το αντίστοιχο πρότζεκτ του Τζεφ Μπέζος. Σύμφωνα με τον διδάσκοντα στο τμήμα Αεροναυπηγικής του Imperial College του Λονδίνου, Πολ Μπρους, «υπάρχει αρκετός δρόμος μέχρι να είναι δυνατόν να μπορεί να πραγματοποιηθεί μια τέτοια πτήση. Το μεγαλύτερο θέμα είναι το οικονομικό αλλά και οικολογικά ζητήματα. Το να πετάς τόσο γρήγορα απαιτεί τεράστια ποσότητα καυσίμου και σε πρώτη φάση είναι πιο αναποτελεσματικό από το να πετάς πιο αργά. Όμως δεν έχω αμφιβολία πως αν υπάρχει η αγορά που ενδιαφέρεται θα μπορούσε να κατασκευαστεί ένα τέτοιο αεροσκάφος.

Ο AJ Piplica θεωρεί πως θα χρειαστεί περίπου μια δεκαετία για την ολοκλήρωση της κατασκευής του αεροσκάφους, ενώ το κόστος ενός ταξιδιού Λονδίνου – Νέας Υόρκης χωρίς επιστροφή θα είναι 2700 έως 3000 ευρώ.

Πηγή: LIFO

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 + one =