αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο απλό ψυχολογικό τρικ για να διώξεις το άγχος πριν από μια σημαντική στιγμή

Το απλό ψυχολογικό τρικ για να διώξεις το άγχος πριν από μια σημαντική στιγμή

Όλοι ερχόμαστε αντιμέτωποι με αγχωτικές καταστάσεις. Το μυστικό για να αποδώσεις τα μέγιστα υπό πίεση είναι να μάθεις να χαλαρώνεις και να απολαμβάνεις τη στιγμή. Ναι, είναι πιο εύκολο να το λες παρά να το κάνεις. Το inc.com παραθέτει μια φράση που πρέπει να λες στον εαυτό σου για να διώξεις το άγχος:

Χαμογέλα και διασκέδασε το!

Είναι οι καλύτερες λέξεις που μπορείτε να πείτε στον εαυτό σας, δευτερόλεπτα πριν την σημαντική στιγμή που έχεις μπροστά σου.

Υπάρχουν αρκετοί ψυχολογικοί και επιστημονικοί λόγοι για να χρησιμοποιήσετε τη φράση «Χαμογέλα και διασκέδασε το!».

1. Το χαμόγελο μειώνει το στρες

Ερευνητές στο Penn State διαπιστώνουν ότι το χαμόγελο -ακόμα και το αναγκαστικό χαμόγελο- μειώνει το άγχος και ενισχύει την ευτυχία. Δεδομένου ότι οι περισσότεροι άνθρωποι βιώνουν κάποιο άγχος πριν μιλήσουν δημόσια, οτιδήποτε μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των αρνητικών επιπτώσεων του στρες θα ενισχύσει την αυτοπεποίθησή σας.

Ένα χαμόγελο στέλνει σήματα στον εγκέφαλό σας ότι αυτό που βιώνετε είναι ευχάριστο — και δεν πρέπει να το φοβάστε. Αυτή είναι μια δυνατή σκέψη που πρέπει να κάνετε λίγο πριν κάνετε π.χ. μια παρουσίαση.


2. Οι θετικές διαθέσεις είναι μεταδοτικές

Το μυαλό σας πιθανότατα θα περιπλανηθεί σε αρνητικές σκέψεις, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα αρνητικά αποτελέσματα.

Οι αρνητικές σκέψεις περιλαμβάνουν:

«Αν δεν κερδίσω αυτόν τον πελάτη, έχω καταστραφεί».
«Αν χαλάσω αυτήν την παρουσίαση, θα αποτύχω».
«Είχα ένα σκηνικό τρόμου στο παρελθόν. Αυτή η φορά δεν θα είναι διαφορετική»

Αν ξεκινήσετε με αυτοκαταστροφικές σκέψεις – όπως κάνουν πολλοί άνθρωποι – το ακροατήριο σας θα το δει. Η καμπουριαστή στάση, η τρεμάμενη φωνή και οι σφιχτές εκφράσεις του προσώπου σας θα σας αποκαλύψουν.

Οι μελέτες δείχνουν ότι συλλαμβάνουμε τα συναισθήματα των ανθρώπων — τείνουμε να νιώθουμε αυτό που νιώθουν οι άλλοι. Οι ερευνητές αποκαλούν αυτή τη μεταφορά διάθεσης ‘συναισθηματική μετάδοση’. Αυτό πρέπει να το γνωρίζεις. Οι άλλοι αισθάνονται πιο χαρούμενοι με την παρουσία σας – ή ανήσυχοι, ανάλογα με τη διάθεση που τους μεταφέρετε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 + eleven =