αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤι μπορεί να συμβεί αν δεις ειδοποίηση για υπερθέρμανση στο κινητό σου

Τι μπορεί να συμβεί αν δεις ειδοποίηση για υπερθέρμανση στο κινητό σου

Σίγουρα το έχεις ζήσει τουλάχιστον μια φορά στη ζωή σου… Έχεις αφήσει το κινητό για αρκετή ώρα στον ήλιο και τη ζέστη και μόλις πας να το χρησιμοποιήσεις βλέπεις μια ειδοποίηση στην οθόνη του ότι έχει ανέβει η θερμοκρασία. Τι γίνεται όταν υπερθερμαίνεται το κινητό σου, πώς μπορεί να το βλάψει και πώς μπορείς να το αποτρέψεις;

Όταν ανεβάσει θερμοκρασία, το κινητό σου προσπαθεί να προστατευτεί μόνο του με αποτέλεσμα να μην μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για λίγη ώρα μέχρι να επανέλεθει σε φυσιολογικές θερμοκρασίες.

Σημειώνεται πως η υπερθέρμανση του κινητού μπορεί να συμβεί και από την μπαταρία. Σ’ αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να κλείσεις όλες τις εφαρμογές και ιδανικά να κλείσεις τελείως τη συσκευή σου. Αν το παθαίνει συχνά και ο λόγος δεν είναι η ζέστη και ο ήλιος, θα πρέπει να πας σ’ έναν ειδικό να το ελέγξει.

Τι γίνεται όταν υπερθερμαίνεται το κινητό σου;

Το smartphone σου έχει αυξημένη θερμοκρασία, κι αυτό συνήθως συμβαίνει στο πίσω μέρος του κινητού σου, εκεί όπου είναι συγκεντρωμένα και τα πιο σημαντικά πράγματα, όπως η μπαταρία, ο επεξεργαστής, η πλακέτα, η μνήμη κτλ.

Αυτός είναι και ο λόγος που η υπερθέρμανση του κινητού θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με σοβαρότητα διότι μπορεί να προκαλέσει μόνιμη βλάβη στο κινητό σου.

Επομένως, η άποψη “το άφησα στον ήλιο, ανέβασε θερμοκρασία, έβγαλε ειδοποίηση, θα το βάλω στη σκιά και θα φτιάξει” δεν θα πρέπει να βρίσκει σύμφωνο. Στόχος σου είναι να προλαβαίνεις το να υπερθερμαίνεται το κινητό σου γιατί οι πολλές συνεχόμενες φορές δεν θα έχουν δυστυχώς αίσιο τέλος για την συσκευή σου.

Πώς μπορείς να αποφύγεις την υπερθέρμανση του κινητού;

  • Να μην το έχεις εκτεθειμένο στον ήλιο.
  • Ακόμα και στην παραλία, να βρίσκεις πάντα ένα πιο δροσερό και σκιερό μέρος ώστε να το τοποθετείς.
  • Να κλείνεις τις εφαρμογές που τρέχουν στο background και δεν χρησιμοποιείς.
  • Να χρησιμοποιείς αυθεντικούς φορτιστές και καλώδια.
  • Να μην έχεις τη φωτεινότητα στα τέρματα.
  • Να μην έχεις όλη την ώρα τη θήκη, ειδικά σε πιο “ζεστές” καταστάσεις, όπως είναι η παραλία ή η στιγμή της φόρτισης.
  • Κλείσε λειτουργίες που δεν χρησιμοποιείς τη δεδομένη στιγμή, όπως Bluetooth και GPS.

Πηγή: ipop.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 5 =