αρχικηVIRALΤι βρήκε η ΑΑΔΕ στα Τελωνεία

Τι βρήκε η ΑΑΔΕ στα Τελωνεία

Σε διαρκή επαγρύπνηση βρίσκονται σύμφωνα με την Ανεξάρτητη Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) οι ελεγκτές της, σημειώνοντας συνεχώς επιτυχίες στον τομέα περιστολής του λαθρεμπορίου και του παραεμπορίου, καθώς και της παράνομης εισαγωγής και διακίνησης ρευστών διαθεσίμων και ναρκωτικών ουσιών.

Ενδεικτικά αναφέρονται οι εξής πρόσφατες περιπτώσεις:

1. Εντοπισμός ποσότητας λαθραίων τσιγάρων επιμελώς κρυμμένων στους Κήπους Έβρου.

Με το αυτοκινούμενο σύστημα ανίχνευσης x-ray, οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ «σκάναραν» Ι.Χ. αυτοκίνητο με γαλλικές πινακίδες κατά την είσοδό του στη χώρα. O οδηγός, τουρκικής υπηκοότητας και κάτοικος Γαλλίας, έκρυψε στη μπαγκαζιέρα, στο πορτ μπαγκάζ, στον πίσω προφυλακτήρα, ακόμη και μέσα στην εφεδρική ρεζέρβα του αυτοκινήτου, 1.600 πακέτα λαθραία τσιγάρα γνωστής μάρκας.

Τα τσιγάρα κατασχέθηκαν άμεσα, ενώ οι υπό διαφυγή δασμοί και φόροι ξεπερνούν τα 6.400 €.

2. Αποτροπή απόπειρας παράνομης εισαγωγής χρημάτων στην Κακαβιά.

Ελεγκτές της ΑΑΔΕ σταμάτησαν λεωφορείο με ελληνικές πινακίδες προερχόμενο από την Αλβανία κατά την είσοδό του στη χώρα μας μέσω του συνοριακού σταθμού Κακαβιάς και μετά από έρευνα ανακάλυψαν χαρτονομίσματα αξίας 41.690 €. Ο οδηγός, αλβανικής υπηκοότητας, τα είχε κρύψει σε διάφορα σημεία του λεωφορείου, χωρίς να τα δηλώσει στο Τελωνείο, κατά παράβαση των διατάξεων για τα ρευστά διαθέσιμα. Του επιβλήθηκε πρόστιμο ίσο με το 25% του συνολικού χρηματικού ποσού, ενώ η υπόθεση τελεί υπό περαιτέρω διερεύνηση.

3. Εντοπισμός ναρκωτικών που «ταχυδρομήθηκαν» μέσα σε δέμα με ρούχα.

Στον εντοπισμό και την κατάσχεση 2,6 κιλά ναρκωτικών προχώρησαν οι τελωνειακοί ελεγκτές της ΑΑΔΕ και ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος της ΑΑΔΕ μετά από έλεγχο σε αποθήκη του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος».

Ο ανιχνευτής σκύλος «Diego» της ΑΑΔΕ δεν ξεγελάστηκε από το καμουφλάζ και εντόπισε 2,592 κιλά κάνναβης και Δ9-Δ8-τετραυδροκανναβινόλης, που ήταν επιμελώς συσκευασμένα μέσα σε χαρτοκιβώτιο με ρούχα, στην αποθήκη προσωρινής εναπόθεσης των ΕΛΤΑ του αεροδρομίου.

Τα ναρκωτικά, που η αξία τους εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 77.000 ευρώ, κατασχέθηκαν και στάλθηκαν στην ΑΑΔΕ, στο Χημείο για ανάλυση. Ακολούθησε οργανωμένη ελεγχόμενη παράδοση ναρκωτικών από την ΕΛ.ΑΣ., που οδήγησε στη σύλληψη ενός ατόμου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 2 =