αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤην ημέρα που έγινε δισεκατομμυριούχος, ο Mark Cuban έβγαλε το ρολόι του και το πέταξε- Εδώ είναι ο λόγος

Την ημέρα που έγινε δισεκατομμυριούχος, ο Mark Cuban έβγαλε το ρολόι του και το πέταξε- Εδώ είναι ο λόγος

O Mark Cuban όταν ήταν σε ηλικία 32 ετών, πούλησε την πρώτη του startup – μια εταιρεία λογισμικού με το όνομα MicroSolutions – για 6 εκατομμύρια δολάρια. Την ίδια μέρα, έβγαλε το ρολόι του και το πέταξε, όπως είπε ο ίδιος σε ένα πάνελ του SXSW πρόσφατα.

Ήταν συμβολικό: Αφού απέκτησε αυτή την οικονομική ασφάλεια, δεν ήθελε να αισθάνεται ότι κάποιος ‘κρατά’ τον χρόνο του, είπε.

«Ο χρόνος είναι το μόνο περιουσιακό στοιχείο που δεν μπορείς να πάρεις ποτέ πίσω. Ποτέ δεν μπορείς να το κατέχεις πραγματικά», είπε ο Cuban, ο οποίος σήμερα είναι 65 ετών. «Ήθελα να είμαι … σε μια θέση όπου μπορώ να κάνω τις δικές μου επιλογές [και] να περνάω χρόνο όπως ήθελα να περάσω τον χρόνο μου. Αυτός ήταν πάντα ο κινητήριος παράγοντας μου», εξήγησε.

Ο Cuban κληρονόμησε αυτή τη νοοτροπία σε ηλικία 14 ετών από τον πατέρα του, ο οποίος εργαζόταν 60 ώρες την εβδομάδα για μια εταιρεία που έφτιαχνε ταπετσαρίες για αυτοκίνητα, είπε στο CNBC τον περασμένο μήνα. Μερικές φορές, ο μπαμπάς του τον έφερνε στη δουλειά για να του δείξει πώς ήταν να δουλεύεις για κάποιον άλλο.

«Αυτός ο χρόνος δεν ξοδεύτηκε για να μάθω τι έκανε ο πατέρας μου, αλλά για να μάθω ότι η δουλειά του δεν είχε μέλλον», είπε ο Cuban. «Ο χρόνος του δεν ήταν ποτέ δικός του… ήθελε να δημιουργήσω το δικό μου μονοπάτι».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μπορώ να αγοράσω τα πάντα, αλλά δεν μπορώ να αγοράσω χρόνο»: Ο Warren Buffett λέει κάτι που αξίζει να ακούσεις

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × four =