αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα 5 πράγματα στα οποία δεν ξοδεύουν τα λεφτά τους οι πλούσιοι

Τα 5 πράγματα στα οποία δεν ξοδεύουν τα λεφτά τους οι πλούσιοι

«Κατά τη διάρκεια της πενταετούς μελέτης μου για το «Rich Habits», γνώρισα 233 εκατομμυριούχους, οι οποίοι είχαν μια μέση περιουσία 4,3 εκατομμυρίων δολαρίων». Έτσι έχει πει ο συγγραφέας και financial planner, Tom Corley. Για τον οποίο έχουμε ξανά μιλήσει εδώ στο It’s Possible.

Παρόλο που πολλοί από τους εκατομμυριούχους που μελέτησε ο Corley είχαν διαφορετικό υπόβαθρο, εμπειρίες και ξεκίνησαν από διαφορετική οικονομική αφετηρία, την ίδια στιγμή μοιράζονταν και αρκετά κοινά χαρακτηριστικά

Τώρα σε άρθρο του στο CNBC, παραθέτει τα 5 πράγματα στα οποία οι εκατομμυριούχοι δεν ξοδεύουν τα χρήματα τους, όπως προκύπτει από την έρευνα του.

1. Επεξεργασμένα και συσκευασμένα τρόφιμα

«Για να δώσουν προτεραιότητα στην υγεία τους, σταμάτησαν να αγοράζουν επεξεργασμένα τρόφιμα χαμηλής ποιότητας και αντ’ αυτού επέλεξαν βιολογικά ή υγιεινά τρόφιμα που δεν είχαν συντηρητικά.

Συχνά αναζητούσαν προϊόντα που θα μπορούσαν να βρεθούν στον τόπο καταγωγής τους και προτιμούσαν αγορές αγροτών και παντοπωλεία που ήταν γνωστά για τα προϊόντα και το κρέας υψηλής ποιότητας», λέει ο Corley αναφερόμενος στους πλούσιους της έρευνας του.

2. Φτηνά κατασκευασμένα προϊόντα

Δεν ρίχνουν χρήματα για τις τελευταίες τάσεις της μόδας ή για φθηνά και κακώς κατασκευασμένα έπιπλα. Αντίθετα, πολλοί προτιμούν να επενδύσουν σε διαχρονικά ποιοτικά κομμάτια για την γκαρνταρόμπα και το σπίτι τους που έχουν κατασκευαστεί για να διαρκούν στο χρόνο.

Το κόστος για την αγορά ενός καλού προιόντος είναι συνήθως μεγαλύτερο, αλλά αποφεύγεις την… γρήγορη αντικατάσταση.

3. Μεγάλες επισκευές σπιτιού ή αυτοκινήτου

«Στο ίδιο πνεύμα, πολλοί από τους εκατομμυριούχους μου είπαν ότι, δεδομένης της επιλογής, προτίμησαν να ξοδέψουν χρήματα για την πλήρη αντικατάσταση αντικειμένων όπως παλιές στέγες, πλυντήρια ρούχων, πλυντήρια πιάτων, ψυγεία, φούρνους, ακόμη και οχήματα, αντί να βάλουν τα χρήματα που κέρδισαν με κόπο, σε ακριβές επισκευές».

Αν και αυτό ήταν συχνά πιο δαπανηρό, σκέφτηκαν ότι κάτι καινούργιο θα διαρκούσε πολύ περισσότερο από κάτι επισκευασμένο, κάτι που τους έδινε ηρεμία.

4. Εργαλεία και εξοπλισμός εξωτερικού χώρου

Ενώ μερικοί εξακολουθούσαν να απολαμβάνουν να κάνουν υπαίθριες εργασίες, όπως το κούρεμα του γκαζόν τους, η συντριπτική πλειονότητα – μόλις πλούτισαν – προσέλαβαν υπαλλήλους για να φροντίσουν όλη τη συντήρηση των εξωτερικών χώρων.

Αυτό σήμαινε ότι δεν ξόδευαν πλέον χρήματα για την επισκευή ή την αντικατάσταση παλιού εξοπλισμού. Πολλοί έδωσαν τα εργαλεία τους σε συγγενείς και φίλους.

Αυτό που αγόραζαν ήταν χρόνος. Δεδομένου ότι δεν χρειαζόταν πλέον να ξοδεύουν ώρες κάθε εβδομάδα ή κάθε μήνα για να συντηρούν την ιδιοκτησία τους, αυτό τους έδινε περισσότερο χρόνο για ξεκούραση, χαλάρωση ή ενασχόληση με ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

5. Λαχεία

«Πολλοί από τους εκατομμυριούχους απέφευγαν τον τζόγο καθώς έχτιζαν τον πλούτο τους και αυτή η λογική επεκτάθηκε στη νέα τους οικονομική ζωή.

Είπαν ότι αφού έγιναν πλούσιοι, αρνήθηκαν να ξοδέψουν χρήματα σε λαχεία και θα ενθάρρυναν τους υπαλλήλους, την οικογένεια και τους φίλους τους να κάνουν το ίδιο. Δεδομένου ότι η πιθανότητα να κερδίσουν οποιοδήποτε λαχείο είναι μικρή, το είδαν ως σπατάλη χρημάτων. Αντίθετα, ήταν καλύτερο να διατεθούν αυτά τα κεφάλαια σε αξέχαστες εμπειρίες» λέει ο Corley.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen − one =