αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤα Ελληνικά ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων που βγαίνουν στο σφυρί το 2024

Τα Ελληνικά ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων που βγαίνουν στο σφυρί το 2024

Τρία “βαριά” σφυριά για ένα πεντάστερο και δύο τετράστερα ξενοδοχεία έχουν προγραμματιστεί για το 2024, εφόσον δεν υπάρξει κάποια προσπάθεια αναστολής της διαδικασίας. Συγκεκριμένα, πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες στη Ρόδο, την Κεφαλονιά και την Καλαμάτα, θα βρεθούν την καινούρια χρονιά στο “στόχαστρο” των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

“Lindos Memories”

Στην κορυφή της λίστας, από άποψη υψηλότερης τιμής πρώτης προσφοράς, βρίσκεται το ξενοδοχείο 5 αστέρων με την επωνυμία “Lindos Memories”, που βρίσκεται κοντά στον παραδοσιακό οικισμό της Λίνδου, στη Ρόδο. Ο πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί για τις 22 Φεβρουαρίου 2024, έχει επισπεύδουσα τη Cepal και τιμή πρώτης προσφοράς τα 6,6 εκατ. ευρώ.

Το ξενοδοχείο βρίσκεται σε εκτός σχεδίου περιοχή, σε απόσταση 1,5 χλμ. περίπου νότια από το κέντρο του παραδοσιακού οικισμού Λίνδου και 55 χλμ. περίπου νότια της πόλης της Ρόδου.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το ακίνητο περιήλθε στην οφειλέτιδα εταιρεία το 2000, αλλά από την 1η Μαΐου 2002 μισθώθηκε στην ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία “Ξενοδοχεία Ελλάδος Mitsis Company”, για διάρκεια 20 ετών. Η εν λόγω μίσθωση έχει παραταθεί για επιπλέον δύο έτη, στο πλαίσιο της νομοθεσίας για την παράταση της διάρκειας των επαγγελματικών μισθώσεων, λόγω covid.

Ο πλειστηριασμός αφορά συγκεκριμένα ένα αγροτεμάχιο, επιφανείας βάσει τίτλου 25.310,50 τ.μ., που βρίσκεται στη θέση “Πετροκοπιό”, στην εκτός σχεδίου περιοχή της Δημοτικής Κοινότητας Λίνδου του Δήμου Ρόδου.

Εντός του γηπέδου έχει κατασκευαστεί η ξενοδοχειακή μονάδα, δυναμικότητας 70 δωματίων και 150 κλινών, το οποίο κατά την ημέρα της αυτοψίας βρισκόταν σε λειτουργία. Σύμφωνα με τα προσκομισθέντα στοιχεία και τον τεχνικό φάκελο, το ακίνητο αποτελείται από δύο διώροφα συγκροτήματα με υπόγειο και σοφίτα, ημιυπαίθριους χώρους, πισίνα, κιόσκι-μπαρ και βοηθητικό κτίσμα. Αναλυτικότερα αποτελείται από:

– υπόγειο επιφανείας 805,10 τ.μ., όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες του ξενοδοχείου και τέσσερις διπλές τουαλέτες

– ισόγειο επιφανείας 778,83 τ.μ., το οποίο περιλαμβάνει δύο γραφεία, χώρο υποδοχής, εστιατόριο, μπαρ, τηλεφωνικό κέντρο, τέσσερις διπλές τουαλέτες και 23 δωμάτια.

Βάσει χονδρικής εμβαδομέτρησης μέσω δορυφορικών το κτίριο αποτελείται από δύο κτιριακούς όγκους, έναν στο ανατολικό και έναν στο δυτικό τμήμα του γηπέδου. Αναλυτικότερα:

Ανατολικό κτίριο, το οποίο αποτελείται από:

– Υπόγειο 805,10 τ.μ.

– Ισόγειο επιφανείας 870,00 τ.μ. περίπου

– Α’ όροφο επιφανείας 950,00 τ.μ. περίπου

– Β’ όροφο (σοφίτες) επιφανείας 125,00 τ.μ. περίπου

Δυτικό κτίριο το οποίο αποτελείται από:

– Ισόγειο επιφανείας 630,00 τ.μ. περίπου

– Α’ όροφο επιφανείας 600,00 τ.μ. περίπου

– Β’ όροφο (σοφίτες) επιφανείας 200,00 τ.μ. περίπου

Στο βόρειο τμήμα του οικοπέδου έχουν κατασκευαστεί δύο κτιριακοί όγκοι -πιθανόν με βοηθητική χρήση- επιφανείας 50,00 τ.μ. περίπου. Στο ανατολικό τμήμα δίπλα στην κολυμβητική δεξαμενή επιφανείας 300,00 τ.μ. περίπου, έχει κατασκευαστεί υπαίθριο μπαρ επιφανείας 45 τ.μ. περίπου με στέγαστρο που το περικλύει επιφανείας 150,00 τ.μ. περίπου. Τέλος, εντός του εκτιμώμενου γηπέδου υφίσταται οικοδομή επιφανείας 21,10 τ.μ.. Πρόκειται για παλιό λιθόκτιστο κτίσμα όπου σώζεται μόνο μέρος των περιμετρικών τοίχων και εντοπίζεται εντός της συνολικής γηπεδικής έκτασης, νότια της ξενοδοχειακής μονάδας, εκτός του περιφραγμένου χώρου της. Το παραπάνω κτίσμα δεν συνυπολογίζεται στην αξία.

Ο περιβάλλοντας χώρος είναι διαμορφωμένος με παρτέρια με καλλωπιστικά φυτά και δέντρα , διαδρόμους επιστρωμένους με κεραμικά πλακίδια, εξωτερικές πλακοστρωμένες κλίμακες, πέτρινα τοιχία, κ.λπ. Στο δυτικό τμήμα του γηπέδου υπάρχει κολυμβητική δεξαμενή επιφανείας 300,00 τ.μ. περίπου, με υπαίθριο μπαρ επιφανείας 45,00 τ.μ. Το ξενοδοχειακό κατάλυμα είναι περιφραγμένο με χαμηλό πέτρινο τοιχίο με μεταλλικά κιγκλιδώματα ανά σημεία.

“Kefalonia Bay Palace”

Ένα από τα “σφυριά” που ξεχωρίζουν είναι κι εκείνο για το “Kefalonia Bay Palace”. Ο πλειστηριασμός, εάν δεν υπάρξει κάποια προσπάθεια αναστολής της διαδικασίας, έχει προγραμματιστεί για τις 13 Μαρτίου του 2024, έχει επισπεύδοντα ιδιώτη και τιμή εκκίνησης τα 3,32 εκατ. ευρώ.

Το ποσό για το οποίο επιβλήθηκε η κατάσχεση ανέρχεται σε 50 χιλ. ευρώ, πλέον των τόκων και εξόδων εκτελέσεως και επισπευδομένου πλειστηριασμού μέχρι το τέλος αυτού.

Ο πλειστηριασμός αφορά συγκεκριμένα αγροτεμάχιο, επιφάνειας 18.232 τ.μ., με το εντός αυτού ξενοδοχειακό συγκρότημα κλασικού τύπου 4 αστέρων, με την επωνυμία “Kefalonia Bay Palace”, που βρίσκεται στη θέση “Αλεμόνατες – Μέσα Λιθοβάτης – Έξω Λιθοβάτης” ή “Γύρος”, εκτός σχεδίου πόλεως της Τοπικής Κοινότητας Αγίας Ευφημίας, στην Κεφαλονιά. Η υφιστάμενη δυναμικότητα του ξενοδοχείου είναι 100 κλίνες (49 δωμάτια) όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, αν και στην σελίδα του ξενοδοχείου στο διαδίκτυο αναφέρεται ότι το ξενοδοχείο διαθέτει 41 δωμάτια και 6 πολυτελείς βίλλες με ιδιωτική πισίνα, ήτοι 47 δωμάτια και 124 κλίνες. Η εκδοθείσα οικοδομική άδεια αναφέρει 177 κλίνες αντίστοιχα.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση του εκτιμητή σχετικά με την τοποθεσία του ακινήτου, “πρόκειται για ένα παραδοσιακό και γραφικό οικισμό της Κεφαλονιάς που αποτελεί σημαντικό οδικό και ακτοπλοϊκό κόμβο του νησιού. Διαθέτει παραδοσιακή αρχιτεκτονική, όμορφα τοπία και θέα προς το Ιόνιο Πέλαγος και την Ιθάκη ενώ στον ομώνυμο κολπίσκο δραστηριοποιούνται ψαροταβέρνες, εστιατόρια και καταστήματα διασκέδασης”.

“Rex Hotel”

Ένα επίσης ακριβό σφυρί είναι αυτό που αφορά το ξενοδοχείο 4 αστέρων “Rex Hotel” στην Καλαμάτα. Ο πλειστηριασμός -εάν δεν υπάρξει προσπάθεια αναστολής της διαδικασίας- έχει προγραμματιστεί για τις 10 Ιανουαρίου 2024 και έχει επισπεύδουσα την Cepal.

Το ξενοδοχείο δεν είναι καινούριο στην πλατφόρμα, καθώς είχε κάνει την πρώτη του εμφάνιση το 2020, με τη διαδικασία να τίθεται τότε σε αναστολή. Στην συνέχεια, τον Οκτώβριο του 2020, βγήκε τελικά στο σφυρί, με την τιμή εκκίνησης να έχει διορθωθεί στα 5.401.419 ευρώ. Από τότε βρέθηκε κι άλλες φορές στο “στόχαστρο” αλλά η διαδικασία ανεστάλη σε όλες τις περιπτώσεις. Έτσι, τώρα επανέρχεται, με την τιμή πρώτης προσφοράς να έχει, ωστόσο, “ψαλιδιστεί” στα 2,372 εκατ. ευρώ.

Το ξενοδοχείο βρίσκεται επί της οδού Αριστομένους 26, σε απόστασης περίπου 100 μ. από την “Πλατεία Βασιλέως Γεωργίου”, η οποία είναι η κεντρική πλατεία της Καλαμάτας κι ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία της πόλης. Σε μικρή απόσταση από την πλατεία στεγάζονται τα δικαστήρια και η Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ στην πλατεία διεξάγονται πολλές εκδηλώσεις.

Το ξενοδοχείο έχει ανεγερθεί σε οικόπεδο, άρτιο και οικοδομήσιμο, επιφάνειας 497,00 τ.μ. Είναι ένα 5-όροφο κτίριο με υπόγειο και δώμα, συνολικής επιφάνειας 3.062,68 τ.μ., κατασκευής του 1899. Περιλαμβάνει 44 δωμάτια (6 μονόκλινα, 36 δίκλινα και 2 σουίτες). Αναλυτικά:

– το υπόγειο, συνολικής επιφάνειας 495,56 τ.μ., αποτελείται από αποθήκες υλικών ιματισμού, πλυντήριο, λεβητοστάσιο, μηχανοστάσιο ανακλαστήρα, συνεδριακούς χώρους, κλιμακοστάσιο και λοιπούς βοηθητικούς χώρους

– το ισόγειο, συνολικής επιφάνειας 495,56τ.μ., αποτελείται από χώρο υποδοχής, καφέ-μπαρ, σαλόνι, εστιατόριο, κατάστημα τουριστικών ειδών, δύο κλιμακοστάσια, δυο ανελκυστήρες και δύο WC

– ο ημιώροφος, συνολικής επιφάνειας 495,56τ.μ., αποτελείται από σαλόνι, καθιστικό, βεστιάριο, παρασκευαστήριο, τέσσερα WC και 2 δίκλινα δωμάτια

– ο Α’ όροφος, συνολικής επιφάνειας 495,56τ.μ., αποτελείται από 13 δίκλινα δωμάτια, room service, λινοθήκη, δύο κλιμακοστάσια και δυο ανελκυστήρες
ο

– Β’ όροφος, συνολικής επιφάνειας 485,08τ.μ., αποτελείται από 13 δωμάτια (10 δίκλινα και 3 μονόκλινα), room service, λινοθήκη, δύο κλιμακοστάσια και δυο ανελκυστήρες

ο Γ’ όροφος, συνολικής επιφάνειας 456,98τ.μ., αποτελείται από 13 δωμάτια (10 δίκλινα και 3 μονόκλινα), room service, λινοθήκη, δύο κλιμακοστάσια και δυο ανελκυστήρες

το δώμα, συνολικής επιφάνειας 148,86τ.μ., αποτελείται από 2 σουίτες και ένα δίκλινο δωμάτιο, room service, δύο κλιμακοστάσια και δυο ανελκυστήρες.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen + 9 =