αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις τρόποι για να «ξεκλειδώσεις» το 100% της δυναμικής σου

Τέσσερις τρόποι για να «ξεκλειδώσεις» το 100% της δυναμικής σου

Όλοι μπορεί να νιώθουμε κολλημένοι κατά καιρούς. Μερικές φορές χρειαζόμαστε μια αναμόρφωση… στη ζωή μας, αλλά δεν είμαστε σίγουροι πώς να το πετύχουμε. Υπάρχουν τρόποι. Εδώ είναι λοιπόν 5 συμβουλές για να «ξεκλειδώσεις» το 100% της δυναμικής σου και να αξιοποιήσεις πλήρως τις δυνατότητες σου. Τα συγκεκριμένα points είναι κομμάτι μίας μεγαλύτερης λίστας που έφτιαξε το αμερικανικό hack spirit.

1) Παίξτε το παιχνίδι του «τι θα γινόταν αν»

Εδώ είναι το δύσκολο κομμάτι: Ο φόβος και η αμφιβολία μπορούν να μας κρατήσουν πίσω. Δεν συνειδητοποιούμε πάντα τις αυτοπεριοριζόμενες πεποιθήσεις που έχουμε.

Αφαιρούμε τις επιλογές από το τραπέζι γιατί φοβόμαστε ότι δεν μπορούμε να τις πετύχουμε. Εξαιτίας αυτού, είναι τόσο εύκολο να χάσεις την επαφή με αυτό που θέλεις από τη ζωή.

Πείθεις τον εαυτό σου ότι τα όνειρά σου δεν είναι ρεαλιστικά ή εφικτά, οπότε τα θάβεις.

Ένας καλός τρόπος για να ανακαλύψετε αυτά τα όνειρα και επιθυμίες είναι παίζοντας το παιχνίδι του «τι θα γινόταν αν». Επειδή είναι υποθετικό, δεν υπάρχει πίεση. Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο που χρειάζεται να παραθέσετε αυτή τη στιγμή, μόνο ιδέες για εξερεύνηση.

Σας επιτρέπει να απελευθερώσετε τη φαντασία σας και να αφήσετε τις ιδέες να ρέουν.

Πάρτε λοιπόν ένα στυλό και χαρτί και αρχίστε να απαντάτε σε αυτές τις ερωτήσεις:

-Τι θα γινόταν αν τα χρήματα δεν ήταν ο σκοπός, τι θα έκανα, πού θα πήγαινα, πώς θα ήταν η ζωή μου;
-Κι αν ήξερα ότι δεν θα αποτύχω, τι θα προσπαθούσα, τι θα έκανα;
-Τι θα γινόταν αν μου έμεναν άλλα 5 χρόνια ζωής, για τι θα σταματούσα να αναβάλλω, τι θα ήθελα τελικά να ξεκινήσω;
-Κι αν δεν με ένοιαζε τι θα σκεφτόταν κάποιος άλλος, πώς θα διαμόρφωνα τη ζωή μου για μένα;

2) Μην εγκλωβίζεστε σε ένα κουτί

Όταν είμαστε πραγματικά νέοι, εξερευνούμε τη ζωή με ανοιχτό μυαλό και ενθουσιασμό. Είμαστε έτοιμοι να δοκιμάσουμε πράγματα.

Καθώς μεγαλώνουμε, πιέζουμε όλο και περισσότερο τον εαυτό μας να κάνουμε επιλογές που φαίνεται να μας περιορίζουν.

Μέχρι που μια μέρα, γυρνάς και νιώθεις ότι οι επιλογές που έκανες πριν από χρόνια σε έχουν βάλει σε ένα στενό… μικρό κουτί από το οποίο φαίνεται δύσκολο να βγεις.

Χρησιμοποιούμε ετικέτες όπως «Είμαι μαμά» ή «Είμαι λογιστής» που φαίνεται να μας καθορίζουν. Είμαστε πολύ περισσότερα από αυτό, αλλά μπορεί να αρχίσουμε να αισθανόμαστε περιορισμένοι από τις ετικέτες μας. Μην εγκλωβίζεστε σε ένα κουτί.

3) Ψάξτε για τα δυνατά σας σημεία και δουλέψτε τα

Όταν αφαιρούμε τις ετικέτες, αρχίζουμε να διευρύνουμε τις δυνατότητές μας.

Επομένως, δεν έχει σημασία ότι όλη η καριέρα σας μέχρι τώρα έχει περάσει σε ένα τηλεφωνικό κέντρο. Αυτό που έχει σημασία είναι οι μεταβιβάσιμες δεξιότητες που έχετε και τις οποίες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ανακαλύψετε ξανά τον εαυτό σας.

Ψάξτε για τα φυσικά σας χαρίσματα, τα ταλέντα και τα ενδιαφέροντά σας. Να ξέρετε ότι μπορείτε να τα εφαρμόσετε σε τόσα πολλά διαφορετικά πράγματα.

Κυριολεκτικά, κάντε μια λίστα με αυτά. Εάν δεν είστε σίγουροι ή δυσκολεύεστε να τα δείτε, ρωτήστε τους φίλους, την οικογένειά σας και τους αγαπημένους σας.

4) Δράστε

Τίποτα δεν γίνεται χωρίς αυτό. Όσα πλάνα κι αν φτιάξεις, όσους στόχους κι αν βάλεις, αν δεν δράσεις δεν θα καταφέρεις τίποτα. Οταν θέλετε να κάνετε αλλαγές στη ζωή, πρέπει να αναλάβετε δράση. Πρέπει να σηκώσετε τα μανίκια και να ολοκληρώσετε τα πράγματα που πρέπει να γίνουν, αντί να το σκέφτεστε απλώς. Επομένως, δεσμευτείτε να αναλάβετε δράση. Μπορεί να κάνει ένα μικρό πράγμα κάθε μέρα ή κάτι μεγαλύτερο κάθε εβδομάδα.

Ίσως είναι πράγματα όπως:

-Μετάβαση σε μια εκδήλωση δικτύωσης
-Αποστολή του βιογραφικού σας
-Έρευνα για ένα θέμα που σας ενδιαφέρει
-Αφιέρωση χρόνου στην καλλιέργεια μιας δεξιότητας

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 5 =