αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις συμπεριφορές που δείχνουν ότι κάποιος είναι θυμωμένος μαζί σου (ακόμα κι αν δεν στο λέει ευθέως)

Τέσσερις συμπεριφορές που δείχνουν ότι κάποιος είναι θυμωμένος μαζί σου (ακόμα κι αν δεν στο λέει ευθέως)

Έχετε παρατηρήσει ότι κάποιος φίλος ή μέλος της οικογένειας συμπεριφέρεται διαφορετικά απέναντί σας τον τελευταίο καιρό και δεν μπορείτε παρά να αναρωτιέστε αν σας αγανακτούν κρυφά;

Δεν είστε καν σίγουρος γιατί, ίσως ζηλεύουν την καλή σας τύχη ή μπορεί να κρατούν κάτι που έχει συμβεί στο παρελθόν. Μπορεί ακόμη και να είναι μια αλλαγή σε έναν από τους τρόπους ζωής σας που το έφερε.

Νιώθεις ότι κάτι συμβαίνει, αλλά δεν είσαι σίγουρος. Εδώ είναι 4 συμπεριφορές που δείχνουν ότι κάποιος είναι θυμωμένος μαζί σου (ακόμα κι αν δεν στο λέει ευθέως).

1) Σε κατηγορεί πολύ

Παρατηρείτε ότι ο εν λόγω φίλος/ συνάδελφος σας τείνει να σας κατηγορεί για πολλά πράγματα, ακόμα κι όταν δεν φταιτε εσείς;

Κάποιος δεν μπορεί πραγματικά να αισθανθεί δυσαρέσκεια απέναντί σας χωρίς επίσης να νιώσει κάποια άλλα αρνητικά συναισθήματα όπως θυμό, ανασφάλεια, ακόμα και ντροπή. Συναισθήματα όπως αυτά είναι άβολα και οδυνηρά.

Θα σας κατηγορήσουν για να τους βοηθήσετε να αντιμετωπίσουν την αγανάκτηση και τον θυμό τους.

Το να μπορούν να σας κατηγορήσουν τους δίνει βραχύβια ανακούφιση από τα αρνητικά τους συναισθήματα.

Αν λαμβάνετε πολλές κατηγορίες από το ίδιο άτομο, σημειώστε ότι μπορεί να είναι σημάδι ότι κρύβει τα αρνητικά του συναισθήματα απέναντί σας.

2) Βρίσκουν συνεχώς λάθη και τα επισημαίνουν

Οι φίλοι πρέπει να σε ανεβάζουν, να σε υποστηρίζουν όταν νιώθεις πεσμένος και να σου υπενθυμίζουν πόσο υπέροχοι είστε όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά.

Μήπως έχεις κάποιο άτομο κοντά σου που κάνει… το αντίθετο; Βρίσκει συνεχώς λάθος σε ό,τι κάνεις και το επισημαίνει. Σαν να δέχεσαι μια αδιάκοπη κριτική από τη μεριά του.

Μπορεί να έχει θυμώσει επειδή η καριέρα σου προχωρά ενώ η δική του μένει στάσιμη. Και για να αντιμετωπίσει αυτόν τον κρυφό θυμό και την αγανάκτηση στράφηκε σε συνεχή κριτική.

3) Είναι πικραμένοι και ζηλεύουν την επιτυχία σας

Είναι φυσιολογικό να αισθάνεστε λίγο φθόνο όταν κάποιος στη ζωή σας απολαμβάνει την επιτυχία. Σύμφωνα με μια μελέτη, περίπου το 75% των ανθρώπων δήλωσαν ότι ένιωσαν φθόνο τον προηγούμενο χρόνο.

Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να είστε χαρούμενοι για αυτούς ταυτόχρονα. Η Shasta Nelson, ειδικός σχέσεων και συγγραφέας το αποκαλεί αυτό applauding envy.

Όταν κάποιος αγανακτεί, ο φθόνος χτυπά διαφορετικά. Σαν να μην είναι δίκαιο να μην έχουν επιτυχία και εσύ να έχεις. «Όταν ένας άνθρωπος γίνεται πικραμένος, υπάρχει συχνά μια αίσθηση προδοσίας για το πώς τον έχει αντιμετωπίσει η ζωή», όπως περιγράφεται από το Psychology Today.

Και ο φθόνος τους σημαίνει ότι δεν μπορούν να είναι χαρούμενοι για την επιτυχία σας σε σημείο που τους κάνει πραγματικά δυστυχισμένους. Δεν θα το πουν ευθέως, αλλά θα παρατηρήσετε ότι δεν δείχνουν ενδιαφέρον ή ενθουσιασμό για τα καλά σας νέα. Και δεν ρωτούν για πράγματα που ξέρουν ότι τα καταφέρνετε καλά.

Εάν έχετε εντοπίσει αυτό το είδος συμπεριφοράς σε έναν φίλο ή μέλος της οικογένειάς σας στη ζωή σας, είναι ένα χαρακτηριστικό σημάδι ότι αγανακτούν, κρυφά.

4) Δεν θέλουν πια να κάνουν πολύ παρέα μαζί σας

Η δυσαρέσκεια έχει τις ρίζες της σε αρνητικά συναισθήματα. Αυτού του είδους τα συναισθήματα είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν και μερικές φορές, οι άνθρωποι προτιμούν να μην τα αντιμετωπίζουν καθόλου.

Έχετε παρατηρήσει ότι το εν λόγω άτομο δεν ενδιαφέρεται πλέον να περνά χρόνο μαζί σας;

Αν κάποιος νιώθει αγανάκτηση απέναντί σας, το να είναι κοντά σας μπορεί να προκαλέσει αυτά τα αρνητικά συναισθήματα. Ίσως προτιμούν να σας αποφύγουν για να σταματήσουν να αισθάνονται αυτά τα συναισθήματα. «Οι άνθρωποι συχνά το κάνουν αυτό για να προστατέψουν τον εαυτό τους», όπως σημειώνεται από το WebMD.

Αν και δεν φταις εσύ που αγανακτούν, τους θυμίζεις τα αρνητικά τους συναισθήματα και έτσι θέλουν να απομακρυνθούν από σένα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 + 1 =