αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις κινήσεις που μπορείς να κάνεις όταν κάποιος σου επιτίθεται χωρίς λόγο

Τέσσερις κινήσεις που μπορείς να κάνεις όταν κάποιος σου επιτίθεται χωρίς λόγο

Υπάρχουν τόσοι πολλοί λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι μπορεί να είναι σκληροί, αγενείς και άδικοι. Αλλά όταν κάποιος είναι κακός μαζί σου χωρίς λόγο, μπορεί να σε πληγώσει.

Αν δυσκολεύεστε να καταλάβετε γιατί κάποιος μπορεί να σας χτυπά, ας δούμε πώς να αντιμετωπίσετε αυτήν την κατάσταση – και γιατί, τις περισσότερες φορές, δεν έχει καμία σχέση με εσάς.

Πολύ συχνά, οι καθημερινές πράξεις αγένειας δεν είναι εσκεμμένες. Είμαστε όλοι… το κέντρο του σύμπαντος στο οποίο υπάρχουμε και οι περιφερειακές σκέψεις όπως τα συναισθήματα των άλλων μπορούν να ξεχαστούν. Μερικές φορές, ένας φίλος μπορεί να κάνει ένα άχρηστο σχόλιο που το βρίσκετε βαθιά αιχμηρό – αλλά εκείνος μπορεί να αγνοεί ότι σας έχει στενοχωρήσει.

‘Η μπορεί να έχει κάνει με την ανασφάλεια του άλλου. Όλοι γνωρίζουμε ότι οι… νταήδες συχνά λειτουργούν άσχημα για να συγκαλύψουν τις ανασφάλειες ή τα άγχη τους. Και αυτό το σενάριο επαναλαμβάνεται σε πολλές καταστάσεις.

Η αντίδρασή σας και οι στρατηγικές αντιμετώπισης της απρόβλεπτης σκληρότητας εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την κατάσταση και τη δυναμική της σχέσης ανάμεσα σε εσάς και αυτό το άτομο. Εδώ είναι 4 κινήσεις που μπορείς να κάνεις.

1. Καταπολεμήστε την αρνητικότητα με θετικότητα

Είναι εύκολο να πούμε ότι πρέπει να φανούμε υπεράνω, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι χρειάζεται εξαιρετική συναισθηματική ωριμότητα για να αγνοήσουμε τα αγενή σχόλια χωρίς αυτά να έχουν κανένα αντίκτυπο. Ωστόσο, όταν κάποιος είναι κακός μαζί σας χωρίς λόγο και δεν μπορείτε να κατανοήσετε τα κίνητρα της συμπεριφοράς του, μπορεί να χρειαστεί μια δόση θετικής ψυχικής στάσης.

Είναι δύσκολο για κάθε άτομο να υποτιμά συνεχώς όποιον αρνείται να υποχωρήσει στο επίπεδό του. Εάν μπορείτε να εστιάσετε στις καλές πτυχές και τις θετικές σας σκέψεις και να δείξετε στον άλλο ότι τα λόγια του δεν έχουν καμία επίδραση πάνω σας (τουλάχιστον, εξωτερικά!) είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κλείσετε το θέμα γρήγορα.

2. Ανοιχτή συζήτηση

Αν κάποιος είναι άδικος, μπορεί πραγματικά να μην το γνωρίζει ή να χρειαστεί να ενημερωθεί για το γιατί και το πώς οι πράξεις του προκαλούν αναστάτωση.

Εάν χρειάζεται να έρθετε σε επαφή με κάποιον που φαίνεται να σας αντιπαθεί ή είναι συχνά δυσάρεστος, μπορεί να αξίζει να ζητήσετε μια ήσυχη συζήτηση για να ρωτήσετε αν έχετε κάνει κάτι για να τον στενοχωρήσετε.

Το πιθανότερο είναι ότι είτε δεν είχαν ιδέα είτε δεν κατάλαβαν ότι επηρεαζόσασταν από τις πράξεις τους. Αν το γνωρίζουν, τότε τουλάχιστον μπορείτε είτε να καταλάβετε τι προκάλεσε τις εντάσεις μεταξύ σας είτε να αποφασίσετε ότι αυτό το άτομο δεν αξίζει τον χρόνο σας.

3. Μην είστε αντιδραστικοί

Είναι πολύ εύκολο να καταπολεμήσεις τις αντιξοότητες με θυμό. Αλλά έτσι δημιουργείτε έναν διαιωνιζόμενο κύκλο κακών συναισθημάτων, που είναι απίθανο να εκτονωθεί.

Όταν κάποιος είναι κακός μαζί σας χωρίς λόγο, πιθανότατα αντιμετωπίζει προβλήματα και προκλήσεις στη ζωή του. Εάν μπορείτε, προσπαθήστε να εστιάσετε στον εαυτό σας και όχι σε αυτό που έχει πει ή κάνει αυτό το άτομο.

Εάν μπορείτε να σηκωθείτε πάνω, να απομακρυνθείτε ή να εξασκηθείτε σε τεχνικές για να φέρετε μια αίσθηση ηρεμίας και φιλίας σε μια εύθραυστη σχέση, μπορείτε απλώς να μετατρέψετε αυτή την παλίρροια σε κάτι καλύτερο.

4. Χρησιμοποιήστε μηχανισμούς αντιμετώπισης

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολλές τεχνικές για να αποσυμπιέσετε μια τεταμένη κατάσταση, είτε για να φέρετε ελαφρότητα στην ατμόσφαιρα είτε για να μπορέσετε να επεξεργαστείτε τη σκληρή μεταχείριση χωρίς να την αφήσετε να σας βαραίνει όλη μέρα.

Αυτά περιλαμβάνουν:

-Γελάστε γι ‘αυτό – μια σκληρή λέξη μπορεί να βλάψει, αλλά αν μπορείτε να τη μετατρέψετε σε αστείο ή να βρείτε κάτι αστείο στην κατάσταση, η ένταση μπορεί να φύγει (και βγαίνετε από αυτήν ο καλύτερος άνθρωπος!).

-Χρησιμοποιώντας βαθιά αναπνοή ή κάνοντας μια βόλτα για να απομακρύνετε τον εαυτό σας από την κατάσταση για να αποφύγετε να είστε αντιδραστικοί.

-Εστιάζοντας στις πράξεις, τις σκέψεις και τα λόγια σας, για να επικεντρωθείτε στα θετικά και να ξεφύγετε από την αντιπαράθεση.

-Ακούστε – κάποιος που είναι άδικος μπορεί να αναζητά την προσοχή, οπότε αν έχει κάτι να βγάλει από μέσα του, επιτρέποντάς του να το κάνει μπορεί να επιλύσει την κατάσταση.

-Εκτιμήστε τα όριά σας και δώστε δύναμη στον εαυτό σας να απομακρυνθεί από ανθρώπους και καταστάσεις που σας ρίχνουν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five + fifteen =