αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις απλές κινήσεις για να γίνει η ζωή σου πιο απλή (και να είσαι πιο ευτυχισμένος)

Τέσσερις απλές κινήσεις για να γίνει η ζωή σου πιο απλή (και να είσαι πιο ευτυχισμένος)

Πολλοί από εμάς περνάμε την καθημερινότητά μας αναζητώντας την ευτυχία. Βουτάμε από τη μια δουλειά στην άλλη, από το ένα χόμπι στο άλλο, ελπίζοντας να πυροδοτήσουμε μια αίσθηση χαράς και να βρούμε ένα μεγάλο σκοπό.

Αλλά είναι δύσκολο να κυνηγήσεις την ευτυχία. Άλλωστε, η ζωή είναι γεμάτη απογοήτευση και μπορεί να βάλει ένα εμπόδια στις καλές μέρες μας.

Και είναι δύσκολο να είμαστε ευτυχισμένοι όταν αντιμετωπίζουμε τις ευθύνες της καθημερινής ζωής.Η δουλειά και οι σχέσεις παίζουν τον ρόλο τους. Ενώ η επίτευξη της ευτυχίας είναι επίπονη, δεν είναι αδύνατη. Δοκιμάστε αυτές τις 4 συνήθειες για να απολαύσετε περισσότερο τη ζωή και να είστε πιο ευτυχισμένοι.

1. Περπατήστε στη Φύση

Το να περνάς χρόνο στη φύση πάντα βελτιώνει τη διάθεσή σου. Κάνοντας μια βόλτα στο πάρκο της γειτονιάς σου, περιτριγυρισμένο από δέντρα και βλάστηση, μπαίνεις σε μια ήσυχη ψυχική κατάσταση.

Οι ανησυχίες που προηγουμένως βάραιναν στο μυαλό σου φεύγουν ξαφνικά και θα νιώσεις μια αίσθηση χαράς. Το να αφιερώνεις μόλις 20 λεπτά από τη μέρα σου για να πάρεις φρέσκο αέρα είναι εξαιρετικά χαλαρωτικό. Επίσης μπορεί να κάνει και το μυαλό σου να λειτουργεί πιο γρήγορα, όπως μας έλεγε η Business & Life Coach, Μαρία Μισύρη.

2. Να χαμογελάτε πιο συχνά

Κάνε το συνήθεια να χαμογελάς κάθε μέρα. Μπορεί να είναι ο νυχτερινός ουρανός που καλύπτεται με αστραφτερά αστέρια, σαν ψιλή κινούμενη άμμο. Μπορεί να είναι μια θετική είδηση που διάβασες κάπου. ‘Η μια ιστορία σε ένα βιβλίο. Υπάρχουν μικρές αφορμές.

Ακόμα κι όταν έχεις μια βροχερή μέρα, μην την αφήνεις να χαλάσει την ώθηση σου.

Ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει, ένα απλό χαμόγελο μπορεί να φωτίσει τη μέρα σου. Και το καλύτερο: είναι εντελώς δωρεάν.

Κάποια στιγμή, ο καθένας μπορεί να έχει μια αγχωτική μέρα και να αισθάνεται ”καμένος”. Χαμόγελο λοιπόν. Ακόμα κι αν δεν είστε θετικό άτομο, βρεθείτε απέναντι στην αρνητικότητα.

3. Βρείτε το πάθος σας

Πολλοί άνθρωποι βουτούν με το κεφάλι σε μια καθημερινή δουλειά που δεν τους ενδιαφέρει. Το κάνουν μόνο και μόνο για τα χρήματα, που τους κάνει να νιώθουν χάλια.

Οι άνθρωποι που είναι προσκολλημένοι μόνο στη δουλειά τους θα δυσκολευτούν να επιτύχουν την ευτυχία. Ζουν σε έναν γκρίζο και… μπαγιάτικο κόσμο χωρίς θετικότητα.

Ακου την καρδιά σου. Ρωτήστε τον εαυτό σας: Τι με κάνει να νιώθω ενθουσιασμένος; Αυτή είναι η στιγμή για να ανακαλύψετε κάτι με το οποίο είστε παθιασμένος.

4. Δημιουργήστε αναμνήσεις με αγαπημένα σας πρόσωπα

Μπορεί να είναι δελεαστικό να εστιάσουμε όλο τον χρόνο και την ενέργειά μας στην επίτευξη στόχων. Λέμε: «Θα τελειώσω τη δουλειά και θα περάσω χρόνο με αγαπημένα πρόσωπα μετά».

Τι γίνεται όμως αν αυτή η ώρα δεν έρθει ποτέ; Τι γίνεται αν κάποια στιγμή τα αγαπημένα σας πρόσωπα φύγουν ξαφνικά;

Μην περιμένετε μέχρι να είναι πολύ αργά. Δώστε προτεραιότητα στα αγαπημένα σας πρόσωπα σήμερα, όχι του χρόνου. Εξάλλου, δεν θα θέλατε να αφήσετε κανένα περιθώριο για να τους στεναχωρήσετε.

Οι αναμνήσεις που δημιουργείτε τώρα θα είναι μια σπίθα χαράς. Μπορούν ακόμη και να αποτελέσουν πηγή κινήτρου όταν θέλεις να πετύχεις έναν μεγάλο στόχο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen + seven =