αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε tips για να κάνεις το μυαλό σου να τρέχει πιο γρήγορα: Εξηγεί η Business & Life Coach, Μαρία Μισύρη

Πέντε tips για να κάνεις το μυαλό σου να τρέχει πιο γρήγορα: Εξηγεί η Business & Life Coach, Μαρία Μισύρη

Οι περισσότεροι από εμάς θεωρούμε ότι το μυαλό μας… έχει συγκεκριμένες δυνατότητες. Υπάρχουν όμως τρόποι για να επεκτείνουμε τις δυνατότητες του μυαλού μας. Απλές συνήθειες που μπορούν να κάνουν το μυαλό μας να τρέχει πιο γρήγορα, να είμαστε πιο επινοητικοί και να παίρνουμε καλύτερες αποφάσεις. Πέντε τέτοιες καθημερινές συνήθειες παραθέτει η Business & Life Coach, Μαρία Μισύρη, μιλώντας στο It’s Possible. Και είναι απλά πράγματα που μπορείς να ξεκινήσεις να κάνεις ακόμα και σήμερα.

1# Καλή διατροφή

«Αν τρως σωστά, θα δεις και το μυαλό σου να έχει περισσότερη διαύγεια. Και σίγουρα θα έχεις περισσότερη ενέργεια», εξηγεί η Μ. Μισύρη. Σίγουρα είναι καλό να βάλεις στην διατροφή σου αρκετά φρούτα και λαχανικά. ‘Η ξηρούς καρπούς. Από την άλλη είναι καλό να αφήσεις έξω από την διατροφή σου τα επεξεργασμένα προϊόντα. Όσο πιο σωστή διατροφή έχεις, τόσο καλύτερα θα λειτουργεί ο εγκέφαλος σου.

2# Καλός ύπνος

Είναι ένα tip που οι περισσότεροι το γνωρίζουμε, κι όμως συχνά το παραβλέπουμε. «Θεωρούμε ότι όσο λιγότερο κοιμόμαστε, τόσο πιο επιτυχημένοι είμαστε. Αυτή την πεποίθηση την βλέπουμε σε πολλούς ανθρώπους στην εποχή μας. Θεωρούν ότι όσο περισσότερο απασχολημένοι είναι, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχουν για να φτάσουν στην επιτυχία. Κάτι που είναι λάθος» εξηγεί η coach. Στην πραγματικότητα, όσο περισσότερο ξεκουραζόμαστε, τόσο καλύτερα λειτουργεί το μυαλό μας. Και άρα είμαστε πιο αποδοτικοί και δημιουργικοί. Και φυσικά έτσι το μυαλό λειτουργεί πιο γρήγορα και μπορείς να κάνεις περισσότερα πράγματα σε λιγότερο χρονικό διάστημα.

3# Κάνε έναν περίπατο έξω

Η επαφή με την φύση είναι επίσης σημαντική. «Μας δίνει περισσότερη ενέργεια και μας βοηθά να καθαρίσουμε το μυαλό μας. Το να βγεις έξω να περπατήσεις, να σε χτυπήσει ο ήλιος, να είσαι κοντά στα δέντρα ή ακόμα και το να πατήσεις στο γρασίδι με γυμνό πόδι, είναι όλα απλοί τρόποι που μας βοηθούν να έχουμε ένα μυαλό που λειτουργεί καλύτερα» σημειώνει η coach. Ακόμα και ένας περίπατος γύρω από το τετράγωνο του σπιτιού σου, μπορεί να επιδράσει θετικά. Αντί να κάθεσαι κλεισμένος… μέσα σε τέσσερις τοίχους.

4# Βάλε από το μυαλό σου τις αρνητικές σκέψεις

Στην γρήγορη και αγχωτική εποχή που ζούμε, όλοι μας έχουμε αρνητικές σκέψεις στο μυαλό μας πολύ συχνά. Χωρίς να το κάνουμε επίτηδες. Κι όμως, οι άνθρωποι έχουμε την δυνατότητα να ελέγξουμε τις σκέψεις μας. Μπορούμε να πούμε «ωπ, τώρα κάνω μια αγχώδη σκέψη. Σκέφτομαι το χειρότερο πιθανό σενάριο. Καταστροφολογώ». Μπορείς κατ’ επιλογή να αποφασίζεις ποιες σκέψεις θα κρατήσεις και ποιες θα πετάξεις. Άρα το θέμα δεν είναι να μη σκέφτεσαι τα αρνητικά, αλλά να μπορείς να βγάζεις τις κακές σκέψεις από το μυαλό σου.

5# Διαλογισμός

«Ακόμα και για 3 λεπτά αν κάτσεις και σκεφτείς ότι βρίσκεσαι μέσα στο σώμα σου, για να σταματήσουν οι εξωτερικές παρεμβολές, θα δεις μεγάλη διαφορά στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεις τις καταστάσεις στην καθημερινότητά σου, πόση ηρεμία έχεις και πόσο διαφορετικά συναισθήματα έχεις. Και πόσο διαφορετικά κινείται η σκέψη σου», λέει η Mαρία Μισύρη. Γενικά οι σκέψεις που κάνουμε κάθε ημέρα είναι ίδιες. Το σημαντικό εδώ λοιπόν είναι να βοηθήσουμε τον εγκέφαλο μας να συνάψει καινούργιες συνδέσεις. Να υπάρχουν νέα νευρωνικά μονοπάτια. Ο διαλογισμός είναι το μέσο για να πετύχουμε κάτι τέτοιο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 − seven =