αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις «αθόρυβοι» τρόποι με τους οποίος σαμποτάρεις την πρόοδο σου

Τέσσερις «αθόρυβοι» τρόποι με τους οποίος σαμποτάρεις την πρόοδο σου

Είναι εύκολο να κατηγορείς τους άλλους ή την κακή τύχη, για όσα δεν καταφέρνεις.

Το κλειδί όμως εδώ είναι να αναγνωρίσετε τι συμβαίνει και να αναλάβετε δράση για να αλλάξετε το μοτίβο – το οποίο θα σας οδηγήσει σε διαφορετικό μονοπάτι – αντί να σας κρατήσει κολλημένους σε έναν ατελείωτο κύκλο

Μπορεί να σαμποτάρεις τον εαυτό σου. Συχνά μένουμε μέσα στην ζώνη άνεσης μας – ακόμα κι αν δεν είναι το καλύτερο για εμάς – για να αποφύγουμε την δυσφορία της αλλαγής. Όμως η αλλαγή είναι σχεδόν πάντα αυτό που χρειαζόμαστε για να φτάσουμε στο επόμενο επίπεδο.

Εδώ είναι 4 «αθόρυβοι» τρόποι με τους οποίος σαμποτάρεις την πρόοδο σου.

Αργείς να πάρεις αποφάσεις

Η ζωή είναι γεμάτη δύσκολες επιλογές και η λήψη αποφάσεων δεν είναι πάντα εύκολη. Αλλά όταν έρχεται η στιγμή, πρέπει να είστε εκεί, έτοιμοι να αναλάβετε τα ηνία.

Δεν είναι ότι δεν θα αισθάνεστε το βάρος αυτών των επιλογών, θα το νιώθετε. Αλλά αυτό το θάρρος να αναλαμβάνεις την ευθύνη και να παίρνεις αποφάσεις, ακόμη και εν όψει της αβεβαιότητας, είναι το σημάδι ενός αληθινού ηγέτη. Θυμήσου και το άρθρο: Ο Jeff Bezos εφαρμόζει τον «κανόνα του 70%» για να λαμβάνει αποφάσεις. Τολμάς να κάνεις το ίδιο;

Αναβλητικότητα

Το βλέπουμε και στην Ελλάδα. Πολλοί έχουμε σχέδια και καλές ιδέες. Άλλα λένε ότι θα ξεκινήσουν από αύριο, την άλλη εβδομάδα, τον άλλο μήνα, τον άλλο χρόνο. ‘Η όταν θα υπάρχουν οι τέλειες συνθήκες. Το αύριο είναι ένας… διαρκώς κινούμενος στόχος. Κάνε το πρώτο βήμα σήμερα. Και δεν χρειάζεται να φτάσεις κατευθείαν στον τελικό στόχο σου. Κάνε το πρώτο βήμα. Αυτό βοηθά να σταματήσει… το κύμα των σκέψεων «όλα ή τίποτα». Κάντε πράγματα που θα σας βοηθήσουν να μπείτε σε mood παραγωγικότητάς, πολύ καλύτερα από το ασαφές «αύριο».

Θυμήσου και το άρθρο: Τέσσερα tips για να «σκοτώσεις» την αναβλητικότητα και να κάνεις πραγματικότητα όλα όσα σκέφτεσαι.

Τελειομανία

Όλοι πρέπει να προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, αλλά οι άνθρωποι που στοχεύουν πάντα στο τέλειο συχνά χάνουν deadlines και ευκαιρίες. Για παράδειγμα, πολλοί άνθρωποι εκτροχιάζονται τόσο άσχημα από αυτή τη συνήθεια, και αποτυγχάνουν να υποβάλουν αίτηση για μία εργασία επειδή δεν τη βλέπουν ποτέ ως αρκετά καλή. Πολλές φορές, η τελειομανία φέρνει και αναβλητικότητα: Δεν κάνεις κάτι αν δεν μπορεί να φέρει το «τέλειο αποτέλεσμα» ή αν δεν υπάρχουν οι «τέλειες προϋποθέσεις». Θυμήσου και το άρθρο: Πέντε πράγματα που κάνεις χωρίς να το καταλάβεις, λόγω της «τοξικής τελειομανίας».

Δεν λες «όχι»

Έχουμε ξανά μιλήσει για την σημασία των «όχι» στη ζωή μας. Αλλά πρέπει να ξέρεις να χρησιμοποιείς αυτή την λέξη.

Οι άνθρωποι είναι κοινωνικοί από τη φύση μας. Θέλουμε να βοηθήσουμε τους άλλους και νιώθουμε άβολα να αρνούμαστε αιτήματα. Είναι πάντα πιο εύκολο να πεις «ναι». Μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα όταν βοηθάμε τους άλλους. Ωστόσο, μερικές φορές, το να λέμε πάρα πολλά ναι, μπορεί να μας αφήσει λαβωμένους. Και οι άνθρωποι θα αρχίσουν να περιμένουν πολλά από εμάς. Για αυτόν τον λόγο, είναι σημαντικό να μάθετε να λέτε όχι σε συγκεκριμένα άτομα και καταστάσεις. Θυμήσου και το άρθρο: Έξι πράγματα στα οποία πρέπει να ξεκινήσεις να λες «όχι».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − fourteen =