αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα τρικ για να ξεπεράσεις έναν φόβο που έχεις

Τέσσερα τρικ για να ξεπεράσεις έναν φόβο που έχεις

Όλοι νιώθουν φόβο. Ακόμα και οι μεγαλύτεροι επιχειρηματίες του κόσμου. Όπως λέει ο συγγραφέας Suzy Kassem: «Ο φόβος σκοτώνει περισσότερα όνειρα από ότι η ίδια η αποτυχία». Ο φόβος μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να χάσουν ευκαιρίες που θα τους επέτρεπαν να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους.

Όμως τι διαφορετικό κάνουν τότε οι πιο πετυχημένοι άνθρωποι του κόσμου; Έχουν μάθει να διαχειρίζονται τους φόβους τους. Ο φόβος είναι πάντα εκεί, αλλά αυτοί καταφέρνουν να τον ξεπερνούν. Το θάρρος είναι μια βασική δεξιότητα στον δρόμο προς την επιτυχία.

Εδώ είναι 4 τρικ για να ξεπεράσεις έναν φόβο σου.

1. Χρησιμοποίησε αναπνοή

Γενικά όταν βιώνουμε φόβο, θα παρατηρήσετε ότι εμφανίζεται το άγχος. Θα το νιώσετε σε ολόκληρο το σώμα σας στο νευρικό σας σύστημα. Μπορεί να σας κάνει να ξεφύγετε από τον έλεγχο, γι’ αυτό, προτού συμβεί αυτό και έχετε μια… στιγμή φρικτής, αφιερώστε λίγο χρόνο για να χρησιμοποιήσετε την αναπνοή για να ηρεμήσετε. Είναι απλό να το κάνετε. Πάρτε μια βαθιά εισπνοή και εκπνεύστε αργά. Αν πιστεύετε ότι αντιμετωπίζετε κάτι ιδιαίτερα νευρικό μια δεδομένη ημέρα που σας τρομάζει, απλώς δοκιμάστε να κάνετε αναπνοές. Αυτό συνήθως σου ανοίγει ένα μονοπάτι προς την ηρεμία, ώστε να μπορείς να ολοκληρώσεις τις απαιτητικές εργασίες.

2. Δώσε ανταμοιβές στον εαυτό σου

Αυτό είναι δυστυχώς ένα hack που παραβλέπεται. Είναι μερικές φορές δύσκολο να ανταμείψουμε τον εαυτό μας ή να γιορτάσουμε τις νίκες μας. Ωστόσο, είναι μια στρατηγική επιτυχίας που ασκούν οι περισσότεροι πλούσιοι άνθρωποι, για κάθε στόχο που επιτυγχάνεται. Πείτε στον εαυτό σας ότι θα λάβετε μια ιδιαίτερη ανταμοιβή μόλις πετύχετε τον Χ στόχο. Ακόμα και η πιο απλή ανταμοιβή, όπως ένα καλό γεύμα στο αγαπημένο σας εστιατόριο, είναι εντάξει. Όταν μας περιμένει μια ειδική ανταμοιβή, είναι πολύ πιο εύκολο να συνεχίσουμε να βαδίζουμε προς τα εμπρός.

3. Σκέψου τον εαυτό σου… στο μέλλον

Και αν τελικά τα καταφέρεις και πετύχεις τον μεγάλο στόχο σου; Πως θα είσαι; Σκέψου πως θα είσαι οταν καταφέρεις να έχεις… όλα τα χρήματα, τη χαρά και την επιτυχία που θες. Το κόλπο εδώ είναι να αξιοποιήσετε αυτή τη μελλοντική εκδοχή του εαυτού σας, φανταζόμενοι τον εαυτό σας στην κατάσταση… της επιτυχίας. Φανταστείτε πώς θα νιώθατε και θα ενεργούσατε αν είχατε ήδη πετύχει αυτούς τους στόχους. Αυτό κάνουν και οι μεγάλοι αθλητές και καταφέρνουν να ξεπεράσουν τα όρια τους.

4. Ζήτα βοήθεια

Όπως με οτιδήποτε άλλο, μερικές φορές δεν μπορείτε να πετύχετε τον στόχο χωρίς λίγη βοήθεια. Όταν η κατάσταση γίνεται ζόρικη και ο φόβος εμφανίζεται, μπορείτε να ξεκινήσετε την αναζήτηση για μια ομάδα υποστήριξης που θα σας βοηθήσει σε αυτό. Ίσως δυσκολεύεστε να βγείτε στην κάμερα για να κάνετε ένα live stream ή να δημιουργήσετε ένα βίντεο. Βρείτε έναν μέντορα. Πρέπει να θυμάστε ότι ακόμη και οι πρωταθλητές και οι πλούσιοι επιχειρηματίες έχουν coaches. Λίγη βοήθεια από μια ομάδα υποστήριξης μπορεί να είναι αυτό που θα σας φέρει πιο κοντά στο επόμενο βήμα. Θυμήσου και το άρθρο: Η συμβουλή του Warren Buffett: Προσέξτε με ποιους κάνετε παρέα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty + seven =