αρχικηVIRALΤέσσερα συχνά σημάδια που δείχνουν ότι ένας φίλος είναι προσωρινός

Τέσσερα συχνά σημάδια που δείχνουν ότι ένας φίλος είναι προσωρινός

Οι περισσότεροι από εμάς είχαμε προσωρινούς φίλους σε κάποιο σημείο της ζωής μας. Αν και είναι απολύτως φυσιολογικό, είναι επίσης σημαντικό να τους διαφοροποιήσετε από τους αληθινούς φίλους, ώστε να προστατεύσετε τον εαυτό σας από μη ρεαλιστικές προσδοκίες φιλίας.

Πώς ξέρετε αν τα άτομα με τα οποία κάνετε παρέα θα σας μείνουν ή αν είναι απλώς περαστικοί στη ζωή σας; Εδώ είναι μερικά συχνά σημάδια που δείχνουν ότι ένας φίλος είναι προσωρινός

Όταν οι συνθήκες αλλάζουν… εξαφανίζονται από τη ζωή σας

Η κύρια διαφορά μεταξύ ενός αληθινού και ενός προσωρινού φίλου είναι ότι ο δεύτερος τύπος είναι μέρος της ζωής σας, αρκεί να μοιράζεστε το ίδιο κοινωνικό περιβάλλον. Όταν δεν σας ενώνει πλέον ο ίδιος χώρος εργασίας ή σχολείο, εξαφανίζονται από τη ζωή σας.

Μπορεί να απολαμβάνεις τη συντροφιά του συναδέλφου σου, αλλά μόλις πας για αλλαγή καριέρας, δεν φαίνεται να θέλει να κάνει πια παρέα μαζί σου. Λένε ότι είναι απασχολημένοι ή μένεις πολύ μακριά και δεν μπορούν να έρθουν. Τελικά, απλώς σταματούν να σας καλούν ή να σας στέλνουν μηνύματα.

Οι συζητήσεις σας περιστρέφονται μόνο γύρω από τα καθημερινά γεγονότα

Ένα χαρακτηριστικό σημάδι ενός προσωρινού φίλου είναι ότι οι δυο σας δεν συζητάτε σχεδόν ποτέ κάτι προσωπικό ή ουσιαστικό. Οι περισσότερες συζητήσεις σας αφορούν καθημερινά γεγονότα στο πανεπιστήμιο, στον στρατό ή στη δουλειά.

Ένας αληθινός φίλος που πρόκειται να μείνει δίπλα σου θέλει να γνωρίσει τον πραγματικό εαυτό σου, με όλα τα όνειρα, τους φόβους, τις ανησυχίες και τις φιλοδοξίες σου. Κάποιος που απλώς βρίσκει τη φιλία σας βολική υπό τις τρέχουσες συνθήκες, δεν θα ενδιαφέρεται να σας γνωρίσει σε βαθύτερο επίπεδο.

Σε εκμεταλλεύονται

Όταν είστε φίλοι με τον συμμαθητή ή τον συνάδελφό σας, είναι λογικό ότι πολλά από αυτά που συζητάτε επικεντρώνονται σε τρέχουσες εργασίες και αναθέσεις. Το πρόβλημα όμως είναι ότι πολλοί άνθρωποι έχουν τη συνήθεια να εκμεταλλεύονται τους συναδέλφους και τους πανεπιστημιακούς τους φίλους για δικούς τους σκοπούς. Εάν είστε πιο έξυπνος μαθητής ή πιο ικανός υπάλληλος από τον φίλο σας, μπορεί να παρατηρήσετε ότι σας ζητά συχνά χάρες.

Εάν συμβαίνει σε τακτική βάση, είναι μια τεράστια ”κόκκινη σημαία” ότι έχετε να κάνετε με έναν ψεύτικο φίλο που έχει έναν προσωρινό ρόλο στη ζωή σας. Ναι, μερικοί άνθρωποι είναι απλώς καλωδιωμένοι με αυτόν τον τρόπο – προτιμούν να στραφούν σε έναν βολικό τύποστη δουλειά παρά να κάνουν τη δουλειά μόνοι τους.

Σπάνια συναντιέστε έξω από το χώρο εργασίας ή το πανεπιστήμιο

Ένα ακόμη βασικό σημάδι των προσωρινών φίλων είναι ότι τους συναντάτε μόνο στο χώρο εργασίας ή στο σχολείο/πανεπιστήμιο. Ναι, μπορεί περιστασιακά να κανονίζετε κάτι, αλλά ο φίλος σας δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται να κάνει παρέα μαζί σας μετά από μαθήματα ή δουλειά.

Να θυμάστε ότι οι ψεύτικες και προσωρινές φιλίες βασίζονται στην ευκολία, ενώ οι αληθινές φιλίες πηγάζουν από μια γνήσια σχέση με ένα άλλο άτομο. Όταν ενδιαφέρεστε πραγματικά για κάποιον, θέλετε να τον γνωρίσετε βαθιά. Έτσι θα απολαύσετε να τον βλέπετε σε διαφορετικές συνθήκες και κοινωνικά περιβάλλοντα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 5 =